Jogosan merül fel a kérdés, hogy egy éttermi látogatás alkalmával, a piacon/boltokban, vagy a házhoz rendelt ételeken keresztül megfertőződhetünk-e a koronavírussal.
A francia csokikészítő mosolyt akar csalni az emberek arcára a nehéz időkben. Jean-Francois Pre francia csokoládékészítőt, cukrászt az új koronavírus 3D-s modellje inspirálta arra, hogy arra hasonlító csokigolyókat készítsen – adta hírül az Euronews. Az édességgel az a célja,…
Nem csak manapság küzdünk a nem megfelelő minőségű élelmiszerrel, hanem bizony így volt ez már az 1867-es kiegyezés korának Budapestjén is. Pontosabban Budán és Pesten, hiszen időben még az 1873-es városegyesítés előtt járunk, amikor felbukkan…
Egy orosz jégtörőnek sikerült elszállítania az ellátmányt és a friss személyzetet minden idők legjelentősebb sarkkutató expedíciójához, mely a német Polarstern (Sarkcsillag) kutatóhajón, az Északi-sarktól több mint 150 kilométerre vizsgálja a klímaváltozást – közölte az Alfred…
A svájci prémium csokoládégyártó, a Lindt&Sprüngli arra figyelmeztet, hogy az a felár, amit a világ két legnagyobb termelőjének számító nyugat-afrikai ország a közelmúltban kivetett a kakaóra, tovább fog gyűrűzni és drágítani fogja a csokoládét is.
Nem lehet tovább kizsigerelni az afrikai kakaóültetvényeseket, ezért nagyobb árat kér a gyáraktól Ghána és Elefántcsontpart. Nincs választás, áremelésre készülnek - mert arra kényszerülnek - a csokoládégyártók. A Portfolio összeállítása szerint két afrikai ország - Ghána, Elefántcsontpart -…
Gombóc Artúrnak mindegy, hogy milyen, csak csoki legyen. Egy magára valamit is adó csokiimádó azonban pontosan tudja, hogy mi a különbség a trüffel és a praliné között. Ha nem tudja, segítünk.