Újra Csokoládé Karnevál a Zsolnay Negyedben! Az ország minden részéből érkező csokoládék vására. A látogatók személyesen találkozhatnak a magyar kézműves manufaktúrák csokoládékészítőivel, s megvásárolhatják a még sehol sem látott különleges csokoládékat. Az esemény igazi látványossága…
Tanuld meg a tökéletes macaron összes titkát egy valódi francia cukrásztól! A tanfolyam résztvevői elsajátíthatják a macaron és háromfajta krém (vanília, matcha, eszpresszó) készítésének a technikáját! Az elkészült süteményeket természetesen mindenki hazaviheti, hiszen a macaron…
Tesztek és legendák szólnak arról, hogy a magyar cukrosabb, hígabb, rosszabb. De így van? Coca-Colából, Nutellából, Milka csokiból és tonhalkonzervből is megkóstoltuk az osztrákot és magyart. Megdöbbentünk!
Miért kell lehűteni és sokáig kevergetni a cukorszirupot, amikor otthon készítjük el a szaloncukrot? Mi történik a színezőanyagokkal és az ízesítéssel főzés közben? Miért fontos a csokoládéborítás? A Laboratorium.hu ezekre a kérdésekre ad tudományos választ,…
A Magyar Édességgyártók Szövetsége megbízásából készült kutatás szerint a hazai fogyasztók 86%-a tervez szaloncukrot vásárolni – mondta Sánta Sándor, a szövetség elnöke. Az édességekből befolyt nyereség az elmúlt 5 évben megduplázódott, ez annak köszönhető, hogy…
A Nestlé lemondott a Szerencsi védjegy használatáról az édesipari termékeknél, így a szerencsi csokoládégyártásnak kizárólagos örököse egy magyar vállalkozás, a Szerencsi Bonbon Kft. lesz, írja az Index. A Nestlé 30 éve vásárolta fel a Szerencsi…
Legsikeresebb kóstolósorozatunk, újra Budapesten kerül megrendezésre, ahol ismét a csokoládéké és a boroké a főszerep. A kóstoló folyamán 8 csokoládét és 8 különböző bort kóstolunk, melyek a lehető legkülönbözőbb módon kerülnek összhangba és egészítik ki…