2025. január 28., kedd - Károly,

Archívum

Újra Csokoládé Karnevál a Zsolnay Negyedben! Az ország minden részéből érkező csokoládék vására. A látogatók személyesen találkozhatnak a magyar kézműves manufaktúrák csokoládékészítőivel, s megvásárolhatják a még sehol sem látott különleges csokoládékat. Az esemény igazi látványossága…
Tanuld meg a tökéletes macaron összes titkát egy valódi francia cukrásztól! A tanfolyam résztvevői elsajátíthatják a macaron és háromfajta krém (vanília, matcha, eszpresszó) készítésének a technikáját! Az elkészült süteményeket természetesen mindenki hazaviheti, hiszen a macaron…
Tesztek és legendák szólnak arról, hogy a magyar cukrosabb, hígabb, rosszabb. De így van? Coca-Colából, Nutellából, Milka csokiból és tonhalkonzervből is megkóstoltuk az osztrákot és magyart. Megdöbbentünk!
Miért kell lehűteni és sokáig kevergetni a cukorszirupot, amikor otthon készítjük el a szaloncukrot? Mi történik a színezőanyagokkal és az ízesítéssel főzés közben? Miért fontos a csokoládéborítás? A Laboratorium.hu ezekre a kérdésekre ad tudományos választ,…
A Magyar Édességgyártók Szövetsége megbízásából készült kutatás szerint a hazai fogyasztók 86%-a tervez szaloncukrot vásárolni – mondta Sánta Sándor, a szövetség elnöke. Az édességekből befolyt nyereség az elmúlt 5 évben megduplázódott, ez annak köszönhető, hogy…
A Nestlé lemondott a Szerencsi védjegy használatáról az édesipari termékeknél, így a szerencsi csokoládégyártásnak kizárólagos örököse egy magyar vállalkozás, a Szerencsi Bonbon Kft. lesz, írja az Index. A Nestlé 30 éve vásárolta fel a Szerencsi…
Legsikeresebb kóstolósorozatunk, újra Budapesten kerül megrendezésre, ahol ismét a csokoládéké és a boroké a főszerep. A kóstoló folyamán 8 csokoládét és 8 különböző bort kóstolunk, melyek a lehető legkülönbözőbb módon kerülnek összhangba és egészítik ki…

 


 

Korábbi híreinkből


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Január 2025 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

Szalonna nélkül, túrós csuszából készít csokoládét a magyar desszertséf

Szalonna nélkül, túrós csuszából készít csokoládét a magyar desszertséf

More details
A dubai csokoládét Dubaiban kell készíteni!

A dubai csokoládét Dubaiban kell készíteni!

More details
Pisztácia napok, 2025. január 24-26.

Pisztácia napok, 2025. január 24-26.

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Édes élet: gasztroséta az édességek nyomában

Édes élet: gasztroséta az édességek nyomában

More details
Ez történik, ha minden nap eszel csokit: előnyök és mellékhatások

Ez történik, ha minden nap eszel csokit: előnyök és mellékhatások

More details
Csokidiéta: 5 kiló mínusz a nyaralásig – mintaétrenddel!

Csokidiéta: 5 kiló mínusz a nyaralásig – mintaétrenddel!

More details
Állandóan édesség után sóvárogsz? 5 egészségügyi probléma, amit így jelez a szervezet

Állandóan édesség után sóvárogsz? 5 egészségügyi probléma, amit így jelez a szervezet

More details
Olaszországban már kapható a vegán Nutella

Olaszországban már kapható a vegán Nutella

More details
A Csokoládé Világ portál kiadója az Open Gates Hungary Kft. - O|G|H - a hír szerzője