Egy kellemes hangulatú csokoládéüzlet Budapest szívében, egy barátságos házaspár és olyan frenetikus ízek, amelyekről eddig álmodni sem mertünk. A MyChoccy Csokoládémanufaktúra műhelyében jártunk, ahol megtudtuk, hogyan lesz valaki mérnökből chocolatier és azt is, hogyan született…
Minden idők egyik legszellemesebb autós karácsonyi videója sejtelmesen kezdődik: késő éjszaka a garázsban szerelők és mérnökök dolgoznak a sirályszárnyú autón, lezárják a gépháztetőt és végül pályára küldik azzal az utasítással, hogy a menetnek a hőmérsékletről…
Más gyermekek fagyira, mozira, vidámparkra költötték a havi zsebpénzüket, neki egyetlen szenvedélye volt: a táblás csokoládé. Tizennégy éves korában kezdődött a rajongás, a zsebpénzből két-három tábla extra minőségű csokoládéra futotta. Élményeit külön csokinaplókban vezette, ezeket…
A csokoládé javítja a nagy mocsáricsiga (Lymnaea stagnalis) memóriáját – derítették ki kanadai kutatók, akik kísérleteikről a Journal of Experimental Biology című folyóiratban számoltak be részletesen. A Calgary-i Egyetem két biológusa, Lee Fruson és Ken…
A kortárs gasztronómia még nagyobb babérokra tör, a séfek pedig igazán tudják, mitől indulnak be a fogyasztók. David Edwards és Thierry Marx két Michelin-csillagos mesterszakács új találmánya rafinált formában veszi célba egyszerre több érzékünket. Le…
Meglepő összefüggésben elemezte a csokoládéfogyasztás lehetséges következményeit egy amerikai kutató, aki az egyik legrangosabb orvosi folyóiratban közzétett tanulmányában a Nobel-díjasok számát kapcsolta össze azzal, hogy az adott ország mennyi csokit fogyasztanak. Minél több fogy az…
Kék és zöld árnyalatú mézet termeltek méhek az elzászi Ribeauville térségében. A francia méhészek szerint a közeli biogáz üzemben a feldolgozásra váró M&M's cukorkák mázából ettek a méhek, ez színezte el a mézet. A Mars csokoládégyárból…