2020. november 30., hétfő - András, Andor

Újra nyert a Sweetic manufaktúra

2016-08-24 1137

sweetic2016A tavalyi év nagyszerű eredményei után idén is komoly elismerésnek számító díjakkal tért haza a Sweetic csokoládé manufaktúra a legnagyobb gasztronómiai versenyről, a Great Taste Awardsról. Az újabb sikerek és a közelmúltbéli tendencia alapján kijelenthető, hogy lassan édesség nagyhatalommá fog válni Magyarország.

Az évente megrendezett Great Taste Awards az egyik legnagyobb, de mindenképpen a legszigorúbb nemzetközi gasztronómiai verseny. Ételkritikusok, Michelin csillagos éttermek séfjei és patinás áruházak beszerzési igazgatói tesztelik és választják ki vakkóstolással a 10 000 benevezett élelmiszer közül a legjobbakat.

A Sweetic csokoládé manufaktúra – a tavalyi év két kitüntetett terméke után – idén újra nevezett a megmérettetésre. Mindkét édességüket díjazták, ráadásul az „5 fűszeres” bonbonjuk a saját kategóriájában az idei év legmagasabb elismerését nyerte el. A 2 csillaggal jutalmazott pralinéban a bírák szerint „az ízek jól egyesülnek, miközben semelyik fűszer sem dominál, de mindegyik külön-külön is érvényesül.” Másik kitüntetett bonbonjuk a kókusz, mangó és passiógyümölcs ízesítésű volt, így már összesen 5 nemzetközileg elismert édesség szerepel a palettájukon.

„A nemzetközi díjaknak természetesen mindig örülünk, mert fontos visszajelzések számunkra, de az idei eredményt az teszi még különlegesebbé, hogy a kitüntetett termékek vásárlói vélemények és ötletek alapján lettek kiválasztva” – árulta el Zala Judit csokoládémester.

„A magyar csokoládékészítő szakma mára nagyon magas szintre jutott, több hazai manufaktúra is egyértelműen megállja a helyét a világ élvonalában. A közeljövő célja, hogy ezt az emberekben is tudatosítsuk itthon” - mondta a tervekről Zala Viktor, a cég ügyvezetője, aki nem zárja ki a lehetőségét annak sem, hogy a hazai manufaktúrák együttműködve lépjenek fel a minőségi édességek hazai népszerűsítése érdekében.

A mindössze 3 éve alapított Sweetic manufaktúra sikerei mellett jól megfigyelhető tendencia, hogy a londoni székhelyű versenyen egyre több magyar résztvevő is indul, ami a díjak növekvő számán is látszik.

(Forrás: Sweetic)

Lamos Edit

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből


 

 


 

Tartalom galéria

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Elindult a Nosalty #HÁZICSEMEGE kampánya a magyar termelőkért és kisvállalkozásokért

Elindult a Nosalty #HÁZICSEMEGE kampánya a magyar termelőkért és kisvállalkozásokért

More details
Házi csilis forró csokoládé a bátor édesszájúaknak

Házi csilis forró csokoládé a bátor édesszájúaknak

More details
Meddig tart ledolgozni egy kocka csokit? Meg fogsz döbbenni az eredménytől

Meddig tart ledolgozni egy kocka csokit? Meg fogsz döbbenni az eredménytől

More details
Isteni, mákos-csokis babka leveles tésztából - Nagyon szaftos és gazdag a töltelék

Isteni, mákos-csokis babka leveles tésztából - Nagyon szaftos és gazdag a töltelék

More details
Újra megosztó ízzel érkezik a magyar szaloncukor

Újra megosztó ízzel érkezik a magyar szaloncukor

More details
Csokis gesztenyelekvár házilag: tedd el a kamrába a tél kedvenc csemegéjét

Csokis gesztenyelekvár házilag: tedd el a kamrába a tél kedvenc csemegéjét

More details
A Mikulás sikeresebb lesz, mint a nyuszi, remélik az édességgyártók

A Mikulás sikeresebb lesz, mint a nyuszi, remélik az édességgyártók

More details
Megvannak az év legjobb szaloncukrai

Megvannak az év legjobb szaloncukrai

More details