2024. május 15., szerda - Zsófia
A csokoládét szinte mindenki szereti, az egyik legnépszerűbb édesség, de ha túlzásba visszük a fogyasztását, akkor hosszú távon negatív hatásai lehetnek az egészségünkre. Szerencsére vannak egészségesebb alternatívák, amelyekkel helyettesíthetjük a csokit, vagy legalábbis csökkenthetjük a bevitt kalóriák számát.
A Charlie és a csokigyár óta hasztalan várjuk az aranyszelvény felbukkanását, ami a csoki titkos világába elvezet. Addig is míg előkerül, felkutattuk a 5 legklasszabb csokiüzletet – bár egyre kevesebb van belőlük, de azért akad pár olyan hely, ahol árad a csokillat - irány a csokidelírium!
Elkezdődött a Milka új, hullámos táblás csokoládéja, a Milka Waves gyártása a Mondelez International csoporthoz tartozó Győri Keksz székesfehérvári üzemében, ahonnan az egész európai piacot ellátják a termékkel - jelentette be a társaság. Pál László Balázs gyárigazgató a cégcsoporton belül különlegesnek nevezte a fehérvári gyárat...
Csábító - mondta rá a szakmai zsűri. A gyenesdiási Bringatanya fagyizó csokoládéfagylaltja érdemelte ki a zsűri egyik különdíját a Gelato World Tour nemzetközi fagylaltverseny döntőjében az olaszországi Riminiben. A fagylaltkülönlegesség az Il mio cioccolato (Az én csokim) néven versenyzett a hétvégén rendezett döntőn.
Ismét megrendezik az év legédesebb hétvégéjét, a 7. Édes Napokat Budapesten. Az ország legnagyobb édesség tematikájú rendezvénye már Európában is a legnagyobbak között van számon tartva. Csodás fővárosunk egyik legszebb terén találkozhatnak az ország legjobb cukrászdáival, csokoládé- és édességgyártóival.
Kolonics Zoltán tovább gondolta nagysikerű francia desszert kurzusát, és magasabb szintre emelte azt. A nagy klasszikusok után ez alkalommal individuális és épített desszerteket kreálunk. A két napos tanfolyam során többek között olyan termékeket készítünk, mint Paris-brest, Mille-feuille, street food eclair, modern tányérdesszert.
Az új élelmiszeripari trendnek megfelelően színesednek a termékek: egy zürichi csokoládégyártó cég egy évtized alatt kifejlesztett rózsaszín csokoládéval, egy genfi start-up vállalkozás pedig kék színű borral állt elő. A vezető csokoládégyártó, Barry Callebaut egy évtized alatt fejlesztette ki a rubin kakaóbabot, amelyből a rózsaszínű csoki készül.
Nincs mese, 2017. augusztus 25-én rajtol a tizedik csokifesztivál Szerencsen! Aki volt már itt, reméljük, ismét idekívánkozik, akihez pedig még nem volt szerencsénk Szerencsen, reméljük, az idén semmiképpen nem hagyja ki Hegyalja legnagyobb könnyűzenei fesztiválját. Természetesen a kulcsszó továbbra is a CSOKOLÁDÉ!
A chocoMe folytatja világhódító útját, két héten belül immár a második nemzetközi elismeréssel, ezúttal egy rekorderedménnyel: a chocoMe a Great Taste Award versenyek történetében az első hazai csokoládémanufaktúra, amelynek elsőként sikerült háromcsillagos győzelmet elérnie. Ez a teljesítmény rendkívülinek számít!
Egyelőre nem derült ki, hogy a mostani svédországi esetnek van-e köze a nemrég történt németországi lopásokhoz. Ismeretlen tolvajok elloptak 4 tonna Ferrero csokoládét egy Dél-Svédországban álló kamionról, amíg a sofőr aludt. A kamion csütörtökön parkolt le Astorpban, ekkor tűnt el a szállítmány is.
A Csokoládé Akadémia azon szakembereknek számára hirdet továbbképzéseket, akik megbízható alapokat szeretnének elsajátítani csokoládékészítés terén. A kurzus célja, hogy a tanfolyam elvégzését követően inspirációban gazdagon és bátran vághassanak bele új bonbon alkotások létrehozásába.
Minden csokimúzeum maga az Édes Veszély: miközben látszólag türelemre és önmérsékletre tanítja az elbűvölt bámészkodót, valójában csak egyre fokozza a vágyat, hogy aztán a látogatás féktelen csokirohamban teljesedjen ki. Na de őszintén, ki ne vállalna szívesen ilyen kockázatot? Az igazán jó csokimúzeumokban persze elképzelhetetlen, hogy a csokitörténelemről szóló tárlatokat...
Most először nyert magyar fagylalt az élelmiszeripari Oscaron. A magyar fagylaltok taroltak a világ élelmiszeripari oscarjának számító Great Taste Awards-on: a zsűri összesen 4 csillaggal jutalmazta a Bonbonier Csokoládé Manufaktúra három különböző ízű fagylaltját, amelyek megkóstolhatóak a cég nemrégiben nyílt Király utca 38. szám alatti üzletében.
1937 tavaszán az amerikai hadsereg ellátmányozásért felelős első számú vezetője, Paul Logan ezredes nem mindennapi feladattal találta meg a Hershey'st, Amerika legnagyobb csokigyártóját . A hadsereg kérése az volt, hogy készítsék el a világ legrosszabb csokoládéját, ami tökéletes vészhelyzet-élelmiszer lesz majd a katonáknak.