2025. április 18., péntek - Andrea
Mindig szezonja van, de ilyenkor, karácsony környékén a boltok polcait végleg ellepik az ezer színben és ízben tarkálló szaloncukrok, bonbonok és a különböző minőségi táblás csokoládék. De milyen is a jó csokoládé? Hogyan készül? Mit jelent a 35%, 70% vagy a 99% kakaótartalom? A kakaóbab felfedezésének története múltba vész, de az biztos, hogy a maják már a VI. században ismerték és termesztették.
A matcha por egy igazi különlegesség, a japán teaceremóniák fontos alapanyaga. Ám akár forró csokoládé alapanyagnak is használhatjuk. A híres zöld teaporral ízesíthetünk fagylaltot, bonbont, süteményt, turmixot, likőr, sőt még sört is! A matcha port már itthon is könnyedén be tudjuk szerezni, így nem fog gondot okozni a következő szuper ital elkészítése.
Több ezer tonna édesség kerül a napokban a magyarok kosarába. Bár a csokimikulások már hetek óta a boltok polcain sorakoznak, az igazi roham csak most kezdődik. Az édességgyártók becslése szerint tavaly több mint kilencmilliárd forintot költöttünk karácsonyi finomságokra. Minden eddiginél szélesebb ünnepi édességkínálatból választhatnak idén a vásárlók.
Az Exeter és a Brighton Egyetem kutatói vizsgálatok során arra jöttek rá, hogy a csokoládé és a vörösbor is segít a sejtek megfiatalításában, ami a külsőnkön is meglátszik. Ugyanígy hat testünkre a vörös szőlő és a fekete áfonya is. A csokinak és a vörösbornak emellett még számos jótékony hatása van...
A Zsolnay porcelán termékek, az egyedi máz és festéstechnológiának köszönhetően egyedülállóak a világon. A finom művű kézzel készített tárgyak elefántcsont színe, valamint a számtalan dekor gazdag színárnyalata és finom plasztikussága teszi különlegessé termékeinket, immáron több mint 160 éve.
A Sky cikke szerint egyébként jóval egészségtelenebb változatot kapnánk a népszerű édességből a receptváltás után. A készítménybe az eddigi 7,5 százalék helyett 8,7 százalék sovány tejport tenne, a cukortartalmat pedig 55,9 százalékról 56,3 százalékra növelné a Nutellát gyártó Ferrero. A változásoknak köszönhetően így egy sokkal lágyabb, könnyebben kenhető kenőcsöt kapnának...
2017. november 18-19-én megrendezésre kerül az I. Kaposvári Csokoládé Örömünnep, ahol magyar kézműves édességek és készítőik mutatkoznak be az ország minden területéről. A csokoládékészítő manufaktúrák és mesterek standján az érdeklődők megkóstolhatják és megvásárolhatják a finomabbnál finomabb kézi készítésű bonbonokat, drazsékat, csokoládékat és desszerteket.
Szereted a csokit? Ha igen, akkor ez a Te fesztiválod! Lélekmelengető édes élmények a hűvös novemberben! A hazai kézműves csokoládékészítők legnagyobb seregszemléje idén november11-12 között várja az édesszájú közönséget az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.
Dán előállítású, marcipánnal töltött csokoládéban talált műanyag darabot egy dán fogyasztó.A RASFF rendszeren érkezett információk szerint a termékekből nyolc EU-s tagállamba (köztük Magyarországra is) és hat 6 EU-n kívüli országba szállítottak. A NÉBIH felhívja a vásárlók figyelmét, hogy az alábbi azonosítókkal ellátott csokoládéból ne fogyasszanak, illetve ne adják gyermekeiknek.
Megváltozott a Nutella összetétele és ezzel együtt világosabb lett a világszerte népszerű nugátkrém színe is. A hamburgi fogyasztóvédelmi központ szerint a mogyorókrém a korábbi 7,5 százalék helyett 8,7 százalék soványtejport tartalmaz. Emiatt feltételezik, hogy a tejport a kakaótartalom kárára növelték.
Újabb mérföldkő a chocoMe életében: a manufaktúra október harmadik hétvégéjén ünnepélyes keretek között megnyitotta svájci csokoládéboltját. A Zürich melletti, Svájc egyik legexkluzívabbkisvárosaként számon tartott Zollikonban található schoggiBar showroomként is működik, ahol a világ minden tájáról érkező érdeklődők, az igazi ínyencek...
Hamburger, sushi, sajttorta, csokis keksz, brownie? A megszállottak akár egész nap magukon hordhatják a legjobb falatokat. Újra divatosak a vicces, színes kiegészítők. Sőt, már a haspókok is remek választékot találnak, így akár reggel, délben, este az aktuális étvágyuknak és kívánságuknak megfelelő étel-ékszereket aggathatják magukra.
Csokoládé levest és malacsültet is kóstolhatnak a hétvégén mindazok, akik ellátogatnak a gyulai kiállítóhelyekre a múzeumok őszi fesztiválján. Dombi Ildikó a 3Témában a programok mellett az ezévi tervekről is beszélt. Dombi Ildikó ügyvezető a 3Témában beszélt arról, hogy milyen területeken csatlakozik Gyula a múzeumok őszi fesztiváljához az elkövetkezendő két hétvégén.
Három ausztrál testvér hatalmas ötlete sok pénzt hozott nekik a konyhára, miután ntellás fánkjaikat rózsacsokrok mintájára kezdték el árusítani Sydney-ben. A Dessertboxes, vagyis Desszertdobozok névre keresztelt cég célja, hogy az unalmas ajándékcsomagokat és virágcsokrokat, jópofa és finom desszertkombinációkkal váltsák fel.