2024. december 29., vasárnap - Tamás
Szereted a csokit? Ha igen, akkor ez a Te fesztiválod! Lélekmelengető édes élmények a hűvös novemberben! A hazai kézműves csokoládékészítők legnagyobb seregszemléje idén november11-12 között várja az édesszájú közönséget az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.
Dán előállítású, marcipánnal töltött csokoládéban talált műanyag darabot egy dán fogyasztó.A RASFF rendszeren érkezett információk szerint a termékekből nyolc EU-s tagállamba (köztük Magyarországra is) és hat 6 EU-n kívüli országba szállítottak. A NÉBIH felhívja a vásárlók figyelmét, hogy az alábbi azonosítókkal ellátott csokoládéból ne fogyasszanak, illetve ne adják gyermekeiknek.
Megváltozott a Nutella összetétele és ezzel együtt világosabb lett a világszerte népszerű nugátkrém színe is. A hamburgi fogyasztóvédelmi központ szerint a mogyorókrém a korábbi 7,5 százalék helyett 8,7 százalék soványtejport tartalmaz. Emiatt feltételezik, hogy a tejport a kakaótartalom kárára növelték.
Újabb mérföldkő a chocoMe életében: a manufaktúra október harmadik hétvégéjén ünnepélyes keretek között megnyitotta svájci csokoládéboltját. A Zürich melletti, Svájc egyik legexkluzívabbkisvárosaként számon tartott Zollikonban található schoggiBar showroomként is működik, ahol a világ minden tájáról érkező érdeklődők, az igazi ínyencek...
Hamburger, sushi, sajttorta, csokis keksz, brownie? A megszállottak akár egész nap magukon hordhatják a legjobb falatokat. Újra divatosak a vicces, színes kiegészítők. Sőt, már a haspókok is remek választékot találnak, így akár reggel, délben, este az aktuális étvágyuknak és kívánságuknak megfelelő étel-ékszereket aggathatják magukra.
Csokoládé levest és malacsültet is kóstolhatnak a hétvégén mindazok, akik ellátogatnak a gyulai kiállítóhelyekre a múzeumok őszi fesztiválján. Dombi Ildikó a 3Témában a programok mellett az ezévi tervekről is beszélt. Dombi Ildikó ügyvezető a 3Témában beszélt arról, hogy milyen területeken csatlakozik Gyula a múzeumok őszi fesztiváljához az elkövetkezendő két hétvégén.
Három ausztrál testvér hatalmas ötlete sok pénzt hozott nekik a konyhára, miután ntellás fánkjaikat rózsacsokrok mintájára kezdték el árusítani Sydney-ben. A Dessertboxes, vagyis Desszertdobozok névre keresztelt cég célja, hogy az unalmas ajándékcsomagokat és virágcsokrokat, jópofa és finom desszertkombinációkkal váltsák fel.
Hamarosan itt a tél és kezdődik a forró italok szezonja. Éppen ezért elérkezettnek látjuk az időt, hogy összefussunk az idei év első téli gasztróünnepére, és megigyuk az éves forró csokoládé adagunkat. Hiszen a forró csokit ki ne szeretné? Figyelem, a tervezett helyszín közben megváltozott!
Továbbra is csak a Ritter Sport gyárthat egyenlő szárú négyszög alakú csokoládét, ítélt a német Szövetségi Bíróság – a Milka és a többi vetélytárs számára ez tilos. A bíróság szerint az áru formáját csak akkor lehet szabadalommal védeni, ha az a technikai hatásnál többet hordoz – ez pedig a Ritter Sportnál nem áll fenn.
Számtalan érvünk van a csokoládéfogyasztás mellett. Most csak 10+1 okot sorolunk fel, ami miatt csokit KELL enni. Például fantasztikus hatóanyagokat tartalmaz: a feniletilamin stimulálja az agy orgazmusközpontját, kéjközpontját", a szerotonin fokozza az örömérzetet, a koffein serkent és frissít, a triptofán pedig jókedélyűvé tesz bennünket.
Álmodoztatok már arról, hogy a kedvenc ételeitek vagy édességeitek egyszer XXL-es méretben vagy éppen hatalmas mennyiségben álljanak rendelkezésre? Nos, az álmok gyakran valóra válhatnak, különösen akkor, ha elkészítitek otthon a harapnivalóitok óriás változatát. Csak aztán az álom nehogy rémálommá váljon, és gyomorrontás legyen a vége...
Ezen az órán a töltött csokoládé bonbonok elkészítésének alapjaival ismerkedünk meg, eredeti Szamos receptúra alapján. Megtanuljuk mi a temperálás, hogyan lesz fényes és roppanós a csokoládé, mindenki a gyakorlatban ismerkedhet meg a márványlapon való temperálás technikájával.
Készítőjüket a legnevesebb építészek által megálmodott épületek inspirálják. Formabontó édességei igen látványosak. A 21 éves Marie építésznek tanult Moszkvában, most Paris-Malaquais-ban jár egy építészeti iskolába. Már több mint két éve foglalkozik különleges, építészet ihlette torták készítésével.
Szeptemberben került megrendezésre az International Chocolate Awards 2017-es kelet-európai fordulója, melyen nagyszerű eredményeket értünk el: 4 arany, 3 ezüst és 2 bronz minősítést szereztek termékeink. Ezzel az eredménnyel kvalifikálták magukat termékeink a világdöntőbe. Minden versenycsokoládénkat a Cadeau Grand Cru tej és étcsokoládénkkal készítettünk...