2025. április 18., péntek - Andrea
Hamarosan itt a tél és kezdődik a forró italok szezonja. Éppen ezért elérkezettnek látjuk az időt, hogy összefussunk az idei év első téli gasztróünnepére, és megigyuk az éves forró csokoládé adagunkat. Hiszen a forró csokit ki ne szeretné? Figyelem, a tervezett helyszín közben megváltozott!
Továbbra is csak a Ritter Sport gyárthat egyenlő szárú négyszög alakú csokoládét, ítélt a német Szövetségi Bíróság – a Milka és a többi vetélytárs számára ez tilos. A bíróság szerint az áru formáját csak akkor lehet szabadalommal védeni, ha az a technikai hatásnál többet hordoz – ez pedig a Ritter Sportnál nem áll fenn.
Számtalan érvünk van a csokoládéfogyasztás mellett. Most csak 10+1 okot sorolunk fel, ami miatt csokit KELL enni. Például fantasztikus hatóanyagokat tartalmaz: a feniletilamin stimulálja az agy orgazmusközpontját, kéjközpontját", a szerotonin fokozza az örömérzetet, a koffein serkent és frissít, a triptofán pedig jókedélyűvé tesz bennünket.
Álmodoztatok már arról, hogy a kedvenc ételeitek vagy édességeitek egyszer XXL-es méretben vagy éppen hatalmas mennyiségben álljanak rendelkezésre? Nos, az álmok gyakran valóra válhatnak, különösen akkor, ha elkészítitek otthon a harapnivalóitok óriás változatát. Csak aztán az álom nehogy rémálommá váljon, és gyomorrontás legyen a vége...
Ezen az órán a töltött csokoládé bonbonok elkészítésének alapjaival ismerkedünk meg, eredeti Szamos receptúra alapján. Megtanuljuk mi a temperálás, hogyan lesz fényes és roppanós a csokoládé, mindenki a gyakorlatban ismerkedhet meg a márványlapon való temperálás technikájával.
Készítőjüket a legnevesebb építészek által megálmodott épületek inspirálják. Formabontó édességei igen látványosak. A 21 éves Marie építésznek tanult Moszkvában, most Paris-Malaquais-ban jár egy építészeti iskolába. Már több mint két éve foglalkozik különleges, építészet ihlette torták készítésével.
Szeptemberben került megrendezésre az International Chocolate Awards 2017-es kelet-európai fordulója, melyen nagyszerű eredményeket értünk el: 4 arany, 3 ezüst és 2 bronz minősítést szereztek termékeink. Ezzel az eredménnyel kvalifikálták magukat termékeink a világdöntőbe. Minden versenycsokoládénkat a Cadeau Grand Cru tej és étcsokoládénkkal készítettünk...
Nem túlzás azt állítani, hogy egy komáromi csokoládéműhely valóban világraszóló sikereket könyvelhet el, pedig csak öt éve működik. Papp Vargha Katalin kézműves csokoládéját a londoni Great Taste Awards 2017 versenyen „gasztronómiai Oscar-díjjal” jutalmazták. Egy mindenre elszánt fiatal nő a tűsarkú cipőt és a kiskosztümöt lecserélve álmodott egy nagyot...
Idén új helyszínen, kedvezőbb jegyárakkal, számos torta, sütemény és csoki készítő előadással, gyermekprogramokkal várjuk a sütemény és torta szerelmeseit. Ahogy az elmúlt három évben, úgy idén is kiállításra kerülnek a cukrászok, hobbi cukrászok alkotásai, hogy a közönség megcsodálhassak azokat. Ebben az évben a nők és a filmek a témája torta kiállításnak.
Megnyitotta budapesti üzletét a nagy múltú damaszkuszi Ghraoui Csokoládé, amely a 2011-ben kitört szíriai polgárháború után Magyarországon indította újra tevékenységét. A patinás párizsi csokoládészalonon is magyar márkaként jelenik meg októberben. A Ghraoui, az egyik legrégebbi, mintegy 200 éves damaszkuszi kereskedőcsalád megnyitotta budapesti üzletét az Andrássy úton.
A csokoládét szinte mindenki szereti, az egyik legnépszerűbb édesség, de ha túlzásba visszük a fogyasztását, akkor hosszú távon negatív hatásai lehetnek az egészségünkre. Szerencsére vannak egészségesebb alternatívák, amelyekkel helyettesíthetjük a csokit, vagy legalábbis csökkenthetjük a bevitt kalóriák számát.
A Charlie és a csokigyár óta hasztalan várjuk az aranyszelvény felbukkanását, ami a csoki titkos világába elvezet. Addig is míg előkerül, felkutattuk a 5 legklasszabb csokiüzletet – bár egyre kevesebb van belőlük, de azért akad pár olyan hely, ahol árad a csokillat - irány a csokidelírium!
Elkezdődött a Milka új, hullámos táblás csokoládéja, a Milka Waves gyártása a Mondelez International csoporthoz tartozó Győri Keksz székesfehérvári üzemében, ahonnan az egész európai piacot ellátják a termékkel - jelentette be a társaság. Pál László Balázs gyárigazgató a cégcsoporton belül különlegesnek nevezte a fehérvári gyárat...
Csábító - mondta rá a szakmai zsűri. A gyenesdiási Bringatanya fagyizó csokoládéfagylaltja érdemelte ki a zsűri egyik különdíját a Gelato World Tour nemzetközi fagylaltverseny döntőjében az olaszországi Riminiben. A fagylaltkülönlegesség az Il mio cioccolato (Az én csokim) néven versenyzett a hétvégén rendezett döntőn.