2025. január 1., szerda - ÚJÉV
A csokiszalámi igazi retró desszert, sütés nélküli gyors finomság, ami minőségi alapanyagokkal készítve isteni finom, sokféle módon variálható és gazdagítható édesség, ráadásul hosszan eltartható a hűtőben, így bármikor jól jöhet, ha ránk tör az édesség utáni vágy.
Tudtad, hogy minél sötétebb a csokoládé, annál nagyobb antioxidáns hatással bír, ennek köszönhetően megengedhető pár kockányi még diéta során is? A cukrozatlan, magas kakaótartlamú kakaóporról - például holland -, és az 50%-nál magasabb kakakóvajtartalmú étcsokoládéról, lehet elmondani igazán szívderítő dolgokat - viszont ezekről rögtön hetet is!
Csalnak a csokimikulással – ezt állapította meg a Tények, amikor a TV2 hírműsorának stábja csokimikulásokat tesztelt. Volt olyan, amelyik egyáltalán nem tartalmazott csokoládét, de olyan is, ahol nem tüntették fel a termék összetevőit – pedig kötelező lenne. A Tények riportjából az derült ki, hogy sokan az utolsó pillanatban is még válogatnak...
A kézzel készített, színes pralinék közül a baconöset veszem ki elsőnek, és felidézem Jelle Descamps kóstolási szabályait. Bruges egyik legfelkapottabb csokoládéműhelyének, a Cholocatier Dumon tulajdonosának kóstolásra vonatkozó szabályai szerint, kezdetben csak megvizsgálom a fekete, kocka alakú, rózsaszín malacot ábrázoló bonbont, aminek csillogónak, és ropogósnak kell lennie.
Egy - egy tábla csokival lehet támogatni a Karitáció Alapítvány bohócdoktorainak gyógyítást segítő tevékenységét. Az alapítvány közösen más szervezetekkel idén is 1000 gyermek ünnepét teszi boldoggá, hiszen az alapítványi Mikulás ezer gyermeknek ad idén is teletömött Mikulás csomagot. Szülők, nagyszülők és a cégek üzemeltetőit is együttműködésre hívnak a bohócdoktorok...
Habár már tizenketten ülünk a 8 személyes kisbuszban, a dala dala sofőrje, még így is megáll, hogy fölvegye a poros út mentén integető embereket. Vannak még üres helyek a lökhárítón is. Az út a tanzániai Malawi-tótól a 6 kilométerre található Mababuig nagyon rossz, úgyhogy nagy örömmel tölt el, mikor 15 perc múlva megérkezünk a falu „buszmegállójába” és végre kibonthatom magam az utasok öleléséből.
Tévedésből hasist fogyasztott egy 14 hónapos kisfiú, akit most a dél-olaszországi Cerignola kórházában ápolnak, írja a Local olasz kiadása. A szülők a rendőröknek azt mondták, hogy a gyermekük valószínűleg azért evett hasist, mert sötét színe miatt csokoládénak nézte azt. A baba állapota súlyos volt, mostanra már túl van az életveszélyen.
Mindig szezonja van, de ilyenkor, karácsony környékén a boltok polcait végleg ellepik az ezer színben és ízben tarkálló szaloncukrok, bonbonok és a különböző minőségi táblás csokoládék. De milyen is a jó csokoládé? Hogyan készül? Mit jelent a 35%, 70% vagy a 99% kakaótartalom? A kakaóbab felfedezésének története múltba vész, de az biztos, hogy a maják már a VI. században ismerték és termesztették.
A matcha por egy igazi különlegesség, a japán teaceremóniák fontos alapanyaga. Ám akár forró csokoládé alapanyagnak is használhatjuk. A híres zöld teaporral ízesíthetünk fagylaltot, bonbont, süteményt, turmixot, likőr, sőt még sört is! A matcha port már itthon is könnyedén be tudjuk szerezni, így nem fog gondot okozni a következő szuper ital elkészítése.
Több ezer tonna édesség kerül a napokban a magyarok kosarába. Bár a csokimikulások már hetek óta a boltok polcain sorakoznak, az igazi roham csak most kezdődik. Az édességgyártók becslése szerint tavaly több mint kilencmilliárd forintot költöttünk karácsonyi finomságokra. Minden eddiginél szélesebb ünnepi édességkínálatból választhatnak idén a vásárlók.
Az Exeter és a Brighton Egyetem kutatói vizsgálatok során arra jöttek rá, hogy a csokoládé és a vörösbor is segít a sejtek megfiatalításában, ami a külsőnkön is meglátszik. Ugyanígy hat testünkre a vörös szőlő és a fekete áfonya is. A csokinak és a vörösbornak emellett még számos jótékony hatása van...
A Zsolnay porcelán termékek, az egyedi máz és festéstechnológiának köszönhetően egyedülállóak a világon. A finom művű kézzel készített tárgyak elefántcsont színe, valamint a számtalan dekor gazdag színárnyalata és finom plasztikussága teszi különlegessé termékeinket, immáron több mint 160 éve.
A Sky cikke szerint egyébként jóval egészségtelenebb változatot kapnánk a népszerű édességből a receptváltás után. A készítménybe az eddigi 7,5 százalék helyett 8,7 százalék sovány tejport tenne, a cukortartalmat pedig 55,9 százalékról 56,3 százalékra növelné a Nutellát gyártó Ferrero. A változásoknak köszönhetően így egy sokkal lágyabb, könnyebben kenhető kenőcsöt kapnának...
2017. november 18-19-én megrendezésre kerül az I. Kaposvári Csokoládé Örömünnep, ahol magyar kézműves édességek és készítőik mutatkoznak be az ország minden területéről. A csokoládékészítő manufaktúrák és mesterek standján az érdeklődők megkóstolhatják és megvásárolhatják a finomabbnál finomabb kézi készítésű bonbonokat, drazsékat, csokoládékat és desszerteket.