Ki ne ismerné a hatalmas gyümölcsdarabokkal tarkított kézműves csokoládét, a chocoMe-t? Azt azonban kevesen tudják, hogy a nemzetközileg is elismert márka egyszemélyes vállalkozásként indult egy budapesti, XIII. kerületi, apró kis műhelyben.
Szamos László cukrászmesterrel, Szamos Mátyás fiával és a Szamos második generációs képviselőjével a két éve nyílt, Kossuth téri Szamos kávézó felső szintjén, a Csokoládé Múzeumban volt szerencsénk beszélgetni.
Mayer Gábor szerint ma már nem nevezhető innovációnak, ha egy termék 5 százalékkal körtésebb vagy mogyorósabb ízű. Elmondása szerint a Mondelez International világszerte ugyanazokkal az elvárásokkal és standardokkal dolgozik, nincs minőségi különbség az egyes országokban…
A csokoládé, a gumicukor vagy a fagylalt olyan édességek, amelyeket gyermekkorunk óta szeretünk, és ez felnőtt életünkben is megmarad. Az édességipar olyan üzlet, amelynek célcsoportja nem korlátozódik nemre, korra, társadalmi státuszra, így a növekedése ígéretes,…
Európában az elsők között, a németországi bevezetéssel egy időben piacra került a Milka exkluzív táblás tejcsokoládéja, a Milka Dark Milk. Az új termék 40%-os kakaó tartalommal az étcsokoládé gazdagságát és intenzitását ötvözi a Milka alpesi…
A Valentin-napon átadott csokoládét vagy más, alkalmi édességet, szerte a világon romantikus gesztusnak tekintik. A legtöbb országban, kultúrában, az a megszokott, hogy azt férfiak adják nőknek, ami rendszerint egyértelmű párkapcsolati kötődést vagy közeledési szándékot jelez.…
A vasúttársaság azt írta, személyesen kérnek tőle elnézést a túlkapás miatt, így is történt. Megírtuk, leszállított egy 74 éves nénit a vonatról a kalauz vasárnap, mert lejárt az igazolványa, amivel bizonyítani tudta volna, hogy ingyen…