A csokoládét szinte mindenki szereti, az egyik legnépszerűbb édesség, de ha túlzásba visszük a fogyasztását, akkor hosszú távon negatív hatásai lehetnek az egészségünkre. Szerencsére vannak egészségesebb alternatívák, amelyekkel helyettesíthetjük a csokit, vagy legalábbis csökkenthetjük a…
A Charlie és a csokigyár óta hasztalan várjuk az aranyszelvény felbukkanását, ami a csoki titkos világába elvezet. Addig is míg előkerül, felkutattuk a 5 legklasszabb csokiüzletet – bár egyre kevesebb van belőlük, de azért akad…
Elkezdődött a Milka új, hullámos táblás csokoládéja, a Milka Waves gyártása a Mondelez International csoporthoz tartozó Győri Keksz székesfehérvári üzemében, ahonnan az egész európai piacot ellátják a termékkel - jelentette be a társaság. Pál László…
Csábító - mondta rá a szakmai zsűri. A gyenesdiási Bringatanya fagyizó csokoládéfagylaltja érdemelte ki a zsűri egyik különdíját a Gelato World Tour nemzetközi fagylaltverseny döntőjében az olaszországi Riminiben. A fagylaltkülönlegesség az Il mio cioccolato (Az…
Ismét megrendezik az év legédesebb hétvégéjét, a 7. Édes Napokat Budapesten. Az ország legnagyobb édesség tematikájú rendezvénye már Európában is a legnagyobbak között van számon tartva. Csodás fővárosunk egyik legszebb terén találkozhatnak az ország legjobb…
Kolonics Zoltán tovább gondolta nagysikerű francia desszert kurzusát, és magasabb szintre emelte azt. A nagy klasszikusok után ez alkalommal individuális és épített desszerteket kreálunk. A két napos tanfolyam során többek között olyan termékeket készítünk, mint…
Az új élelmiszeripari trendnek megfelelően színesednek a termékek: egy zürichi csokoládégyártó cég egy évtized alatt kifejlesztett rózsaszín csokoládéval, egy genfi start-up vállalkozás pedig kék színű borral állt elő. A vezető csokoládégyártó, Barry Callebaut egy évtized…