2024. április 27., szombat - Zita

Hírek

Jön a húsvéti roham: utánajártunk, mik lesznek az idei slágertermékek a boltokban

2024-03-21 175

Árkedvezményekkel és akciókkal készülnek a húsvéti időszakra az általunk megkérdezett élelmiszerláncok. Az idei év slágerei a hagyományos édességek mellett az ajándékcsomagok lehetnek, amelyekben különböző édességek vagy játékfigurák találhatók.

Továbbra is a csokinyúl és a csokitojás a húsvéti édességpiac legnépszerűbb terméke, de a gyártók emellett az ünnepi időszakra többféle innovatív árucikkel is készülnek – derül ki az agrárkamara és a Magyar Édességgyártók Szövetségének közös piaci körképéből. 

Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is rendkívül széles kínálatból válogathatnak a vásárlók. Mivel az elmúlt években stabil volt az ünnepi édességforgalom, ezért a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Édességgyártók Szövetsége szerint az idén is kedvező szezonban bízhatnak a hazai gyártók. Bár az inflációs időszak kezdete óta a növekvő árak miatt általánosan kevesebb édességet vásárolnak az emberek, a szakmai szervezetek reményei szerint ez a tendencia a húsvétot nem érinti, így az elmúlt években megszokott forgalom várható. 

A gyártók várakozásai szerint az ár-érték arány az idén minden eddiginél jobban befolyásolja majd a keresletet, a vásárlók pedig meggondolják, hogy mely termékeket válasszák. 

Ahogyan a korábbi években, úgy várhatóan az idén is a csokinyuszi és a csokitojás lesz a legkelendőbb, bár a gyártók emellett többféle érdekességgel és innovatív termékkel várják a fogyasztókat.

 Kedveltek az ajándékcsomagok, amelyekben különböző édességek vagy játékfigurák is találhatók, a csokoládéfigurák mellett pedig népszerűek a különböző cukorkák. 

A Tescónál a csokinyuszi és a csokitojás a sláger, ezekből és az egyéb húsvéti édességekből fogy a legtöbb az ünnepek előtt. Az ebben az időszakban szintén keresett hús- és tejtermékek csak ezután következnek a forgalmi rangsorban az áruházláncnál. 

„Nagypénteket megelőző csütörtökre, március 28-ára, illetve szombatra, március 30-ra várjuk a legtöbb vásárlót, akik rendszerint egyszerre vesznek meg minden, a húsvéti ünnepléshez szükséges terméket. Mivel a négynapos hosszú hétvége egy héttel korábbra esik, mint tavaly, így sokan lesznek, akiknek még nem érkezik meg a havi fizetésük a nagybevásárlás idejére. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy a vásárlóinkat már március első felében is jó néhány kedvezménnyel segítsük a költségkeret beosztásában” – mondta Martin Coulam, a Tesco Magyarország működési igazgatója. 

Az áruházlánc részéről hozzátették, hogy az átlagos húsvéti vásárlói kosár tavaly 8000 forint körül alakult. Hogy az idén minél több kerülhessen az ünnepi asztalra, az áruházlánc hetente mintegy ezer termékét kínálja jelentős árkedvezménnyel a Clubcarddal olcsóbb elnevezésű program keretében. 

A Tescónál mintegy 80 ezer kilogramm csokinyuszi fogy húsvét előtt, ezenkívül mintegy 300 tonna sonka kerül az üzletek polcaira, amelyek közül a leggyakrabban keresett a kötözött lapocka és a frikandó. Természetesen  

a tojás sem hiányozhat az áruházak kínálatából, amelyből húsvét előtt az éves értékesített mennyiség 15 százaléka fogy. 

Az Aldi Magyarország extra kedvezményekkel kedveskedik a vásárlóinak, és húsvéti árzuhanást ígér a boltjaiba látogatóknak. Elmondásuk szerint a tavalyihoz képest 30–40–50 százalékkal is olcsóbbak lesznek az ünnep legkeresettebb, legkedveltebb termékei.  

Bár az elmúlt év során jelentősen nőtt a csoki világpiaci ára, az Aldi arról számolt be, hogy sikerült a tavalyi árszínvonalon tartani a csokoládétermékek árát. Sőt, egyes édességeket 30 százalékkal olcsóbban kínálnak, mint tavaly ilyenkor. 

„Az idén további kedvezményeket értünk el a beszállítóinknál, és a korábbiakhoz hasonlóan ezt az árelőnyt továbbadjuk a fogyasztóknak. Az árcsökkentett termékek nagy része magyar forrásból érkezik, így a boltjainkba betérők a vásárlásukkal a hazai gazdaságot támogatják” – emelte ki Bernhard Haider, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója. 

Az Auchan Magyarország Kft. részéről megerősítették, hogy mivel az idén a hónap végére esik az ünnep, ez a fizetések szempontjából nem szerencsés időszak. „Ennek ellenére a márciusi forgalomnál mindenképpen fejlődéssel számolunk, ugyanakkor még mindig érezhető, hogy a vásárlóink sokkal árérzékenyebbek, fontosak számukra az akciók, a kiemelt ajánlatok” – nyilatkozta Vorigin Dóra külső kommunikációs menedzser.  

Az élelmiszerlánc húsvéti kínálatában az édességek területén a csokinyuszi és a csokitojás képviseli a két legnagyobb részt, mindemellett a szezonális desszertekkel együtt a választékban különböző egyéb figurák is helyet kapnak. 

„Az Auchan üzletpolitikája hosszú távú, ezért a vásárlóerő megtartását tartja szem előtt. Ennek érdekében eddig is folyamatos akciók és ajánlatok voltak az áruházainkban. Mindemellett az idén több mint 7 ezer termékünk lett olcsóbb, mint tavaly, ezenfelül hetente 3 ezer árucikket adunk OkAuchan áron, vagyis az applikációnk használatával a kedvezmény mértéke 15-től 40 százalékig terjedhet. Ez a termékkör hetente– kéthetente változik, hogy mindenki megtalálja köztük a kedvére valót” – tette hozzá Vorigin Dóra.  

Az Auchan külső kommunikációs menedzsere megemlítette azt is, hogy március 23-án 7 és 9 óra között a Bizalomkártyás vásárlóik számára VIP Vásárlók Reggele eseményt szerveznek, ahol akár 50 százalékos kedvezménnyel is beszerezhetik a termékeket az ünnepre. 

I Forrás: mandiner.hu

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből


 

 


 

Tartalom galéria

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Magyarország Cukormentes Tortája versenykiírás – 2024

Magyarország Cukormentes Tortája versenykiírás – 2024

More details
Magyarország Tortája 2024. – A DÖNTŐS TORTÁK

Magyarország Tortája 2024. – A DÖNTŐS TORTÁK

More details
Berobbant a fagyiszezon

Berobbant a fagyiszezon

More details
Hogyan hódította meg a Nutella a világot?

Hogyan hódította meg a Nutella a világot?

More details
Ingyenes szakértői segítséggel fogynál? Itt az alkalom!

Ingyenes szakértői segítséggel fogynál? Itt az alkalom!

More details
Krízisben a kakaótermesztés, megállíthatatlanul nő a csokoládé ára

Krízisben a kakaótermesztés, megállíthatatlanul nő a csokoládé ára

More details
Kvíz: Mennyire emlékszel a retró édességekre?

Kvíz: Mennyire emlékszel a retró édességekre?

More details
Mégsem olyan édes az élet a csokiiparban

Mégsem olyan édes az élet a csokiiparban

More details