2025. június 9., hétfő - Félix
Zala Judit és Zala Viktor, a Sweetic Csokoládé Manufaktúra tulajdonosai a legrangosabb gasztronómiai világversenyen, a Great Taste Awardson nyerték meg a három aranycsillagot, ami azt jelenti, hogy bonbonjukat minden bíró a legjobbnak ítélte. Az idén csak ők kaptak ilyen elismerést a töltött praliné kategóriában. Azonban Juditék sikere nem egyedülálló: a magyar csokoládék világhódító körútra indultak.
Mindenki nagy kedvence, a Nutella, még nagyobb kedvenc lesz, ha magatok készítitek - így sokkal több mogyorót és csokit pakolhattok bele, hogy még teltebb ízeket kapjatok. Fél óra laza munkával életetek legjobb nutella élményetekhez juttathatjátok magatokt, szóval hajráááá!
A csoki nem csak a legfinomabb édesség a világon, nem csak magunkba tömhetjük, nem csak isteni tortákat és süteményeket készíthetünk belőle, de a bőrünkre is kenhetjük, ha szépülni vágyunk.A csoki nem csak a legfinomabb édesség a világon, nem csak magunkba tömhetjük, nem csak isteni tortákat és süteményeket készíthetünk belőle, de a bőrünkre is kenhetjük, ha szépülni vágyunk.
Töltött bendő és olajban sült Mars szelet, avagy mit esznek a skótok? Mutatjuk Gordon Ramsey tányérját… A skót gasztronómiáról legtöbbünknek a haggis és a whisky jut eszébe, de bőven tartogat még érdekességeket Gordon Ramsay hazájának konyhája. A nemzetközi különlegességek rajongói egy kis kreativitás bevetésével könnyedén össze is állíthatják saját hamisítatlan skót menüjüket.
Na ugye. Nem mintha kellene ürügy arra, hogy miért fogyasztjuk rendszeresen, de most már akár el is mondhatjuk, hogy azért, hogy ne stresszeljünk. Tehát nem csak magunkat, hanem a környezetünket is védjük ezzel!
A Bolka Desszert Butik őszibarackos-mandulás süteménye lett idén Budapest desszertje, amelyet először a 9. Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolhat meg a közönség péntektől vasárnapig a Szent István-bazilika előtt.
A londoni Great Taste Awards 2019-es megmérettetésén három aranycsillagot kapott a Sweetic csokoládémanufaktúra bonbonja: e minősítés szakmai presztízsét jól mutatja, hogy a gasztronómia Oscarjának is nevezik. A szigetszentmiklósi székhelyű cég tavaly költözött egy korábbi aprócska, bérelt helyiségéből a jóval tágasabb szigethalmi műhelyébe.
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete tizenharmadik éve hirdeti meg az Ország Tortája címért folyó versenyt, és nyolcadik éve rendszeres a Magyarország Cukormentes Tortája titulusért zajló közdelem is. Az év tortáit készíteni presztízs: az elnevezések mára márkanévvé fejlődtek, és ha a rendszer jól működik, nemcsak a tortákat kiötlő cukrászok jó hírét viszik a recept alapján sütő mesterek, de a szakma és a sütiszerető nagyközönség is jól jár.
A magyarországi édesipar históriájának két nagy alakja, Szamos Mátyás és Szabó Károly műhelye, munkássága fogott össze itt Szentendrén a közösen működtetett üzlet megvalósításával. Az emeleten gazdag anyaggal bíró Marcipán Múzeum várja a látogatókat, a földszinten finomságaink megvásárolhatók.
Szabó Zsófi kíváncsi volt, mi az édesanyák véleménye a gyerekük cukorfogyasztásáról. Sok édesanya nagy dilemmája, adjon-e cukrot tartalmazó édességet a gyerekének, és ha igen, mennyit, illetve a kicsi hány éves korától. Meddig lehet kiküszöbölni, hogy a gyerek társaságba kerülve megkóstoljon cukros nasikat.
Idén is megrendezték az Országos Csokoládé Fesztivált Szerencsen. Hagyományos felvonulással indult a szerencsi XII. Országos Csokoládé Fesztivál nyitónapja. Az eseményeket ugyan megelőzte csütörtökön a Tankerületi Központ sport- és művészeti napja, továbbá pénteken egy koncertnap, a hivatalos megnyitóra szombaton került sor.
Négyféle csokit olvasztott össze egy táblába a Cadbury Unity édességgyár, és ezzel nem csak azokra gondolnak, akik Gombóc Artúr nyomdokain járva, minden csokoládét imádnak. A legsötétebbtől a fehérig, négyféle csokoládéból készült az a Cadbury tábla, amit a cég India függetlenségének 73. évfordulójára dobott piacra.