2025. június 8., vasárnap - Medárd
A magyar édességek láttán sokszor elcsodálkoznak a külföldiek, most rajtunk a sor! Aki látott már vendégül itthon külföldi – jellemzően nyugati – ismerősöket, szinte biztos, hogy megkínálta őket valamilyen igazi magyar finomsággal. A gulyás-pörkölt vonalat most hagyjuk, az édességek-desszertek világába ezek nem valóak. A túró rudi azonban szinte garantált, hogy meghökkenti a külföldi látogatót – kivéve, ha oroszokról van szó, a szinte már hungarikumnak tekintett túró rudi eredetije ugyanis onnan származik.
Ha egészségesen szeretnénk táplálkozni, vagy a felesleges kilóktól megszabadulni, nem árt, ha tudjuk, mit mikor fogyasszunk a legjobb hasznosulás érdekében.
A piskóta a legklasszikusabb nagymamasütemény. Tehetsz bele meggyet (fagyasztottat vagy üvegest), banánt, csokoládét, narancsot, citromos, lekvárt, csak győzz választani!
A járvány kétszer is óriási visszaesést okozott a saját kézműves süteményeket és kávékülönlegességeket kínáló tatabányai Stop cukrászda forgalmában, de a fogyasztói bázis erős maradt - számolt be róla a Világgazdaság.
Ha már hiányzik a karácsonyi bejgli és a mézeskalács emléke és képes vagy újra valamilyen édességet enni, a legegyszerűbb, ha gyorsan bekeversz egy muffintésztát, amit aztán kedved szerint “téliesíthetsz”: mehet bele aszalt gyümölcs, fahéj, narancs és lényegében minden, amit szívesen fogyasztanál. Ez a nagyszerű ebben a pofonegyszerű kis süteményben: minden jól áll neki!
Az ünnepi trakta általában az arcbőrt is próbára teszi, a zsíros ételek és az alkoholos italok után jelentkező bőrproblémák pedig gyakran még hetekkel később is tapasztalhatóak. Ez a házi arcpakolás nem csak az illatával kényeztet, hanem felélénkíti, illetve rugalmasabbá, ragyogóbbá és feszesebbé teszi a lestrapált hámréteget. Bármikor előkaphatod a receptjét, amikor nyúzottnak látod magad a tükörben!
Két év után ismét magyar desszertek jelentek meg az etalonnak számító So Good magazinban. Menyhárt Attila, a Four Seasons Hotel Gresham Palace főcukrásza ismét bekerült a legismertebb és legnagyobb presztízsű cukrászati magazinba.
A Nestlé diósgyőri csokoládé üzemében idén 22 millió csokoládéfigurát, csaknem 1700 tonna terméket állítottak elő a karácsonyi szezonra, 15 százalékkal kevesebbet, mint tavaly előtt ilyenkor – közölte a vállalat az MTI érdeklődésére.
A forró csokit a 16-19. században gyógyszerként tartották számon. Bár manapság ez már nem jellemző, mégis vannak egészségügyi előnyei a fogyasztásának.
Állítólag létezik olyan, hogy megmaradt szaloncukor és csokimikulás, amire bizonyíték ugyan nincsen, de azért mutatunk három olyan sütireceptet, amiben jól felhasználhatók a maradék csokik.
Nem mindennapi, hogy egy hamburger egyszerre tartalmazzon csokis kekszet és konzerves vagdalthúst is, mégis, a szokatlan kiadású szendvics nemrég elérhetővé vált a McDonald's egyes éttermeiben.
Ki akarna lemondani az édességről, főleg akkor, ha jön a karácsony, és mindenhol az arcunkba tolják majd a finomabbnál finomabb sütiket, szaloncukrokat, csokikat? Ha egészségesen szeretnél élni, akkor sem kell lemondanod róluk – ezek a desszertek például egyaránt kímélik az alakodat, az egészségedet, és az ízlelőbimbóid is kedvelik majd őket.
Hamarosan itt a Karácsony! Ezért kóstoltuk végig az fogyasztók egyik kedvencét, a karamellás szaloncukrokat. Nagy a választék, de nagy a minőségbeli különbség is ezen édességek piacán, ezért vakteszteltük az országosan kapható karamellás szaloncukrokat. Melyik a legfinomabb?