Nyomtatás

Sambirano Gold Ruby csokoládé levendulával és aszalt vörösáfonyával

2204

Megérkezett a negyedik csokoládé íz: a Ruby! Az íze semmihez sem fogható, így nem vitás, hogy a csoki imádók körében a legnagyobb trend lesz ebben az évben. Te is könnyen elkészítheted kedvenc csokis receptjeidet a Ruby csokipasztillával, mert nagyon egyszerű vele dolgozni, és az egyediségével mindenkit le fogsz nyűgözni a környezetedben. Ebben a receptünkben levendulával és aszalt vörös áfonyával díszítettük a táblás csokinkat és a végeredmény eszméletlen finom lett.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Vegyünk elő egy fazekat és egy fém- vagy üvegtálat, ami ráillik a fazékra. Tegyünk annyi vizet a fazékba, hogy ha ráhelyezzük a tálat, a víz ne érje el az alját, mert a csokoládépasztilla felolvasztáshoz csak a vízgőzre lesz szükségünk. Forraljuk fel a vizet, majd vegyük takarékra a lángot. Ha már gőzölög a víz, tegyük rá a tálat, majd szórjuk bele a csokoládé pasztillát.

Ruby csokipasztilla

Folyamatosan kevergetve olvasszuk fel a pasztillákat. Amikor teljesen homogén állagúvá vált a masszánk, vegyük le a tűzről és öntsük csokoládéformába, de egy sima tálca is megteszi.

(Ha szeretnénk, és van rá időnk, temperálhatjuk is a csokoládét, hogy még fényesebb és roppanósabb legyen. A tempereálás menetéről itt írunk bővebben.)

Végül a kiöntött csokimasszát szórjuk meg a levendulával és az aszalt vörös áfonyával. Először hagyjuk a szabad levegőn kicsit hűlni, majd tegyük be a hűtőbe megdermedni. Így készíthetsz mindössze néhány perc alatt, isteni finom, egyedi csokoládét magadnak. Vigyázz gyorsan fogy! ;)

(Forrás: kakaobab.com)

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből