2025. június 8., vasárnap - Medárd
Mindössze 3 hozzávalóból mesés csokitortát készíthetsz, és még liszt sem kell bele. Senki nem hiszi el, hogy ezt a mennyei csokitortát milyen kevés hozzávalóból elkészítheted, ráadásul pár perc munka van csak vele. Belül fantasztikusan puha, szinte szétolvad a szádban. Nagy előnye még, hogy liszt sem kell bele. A siker titka a jó minőségi csokoládé. Az állaga hasonlít a brownie-ra. Ilyenkor friss gyümölcsökkel vagy fagyival kínáld.
Habár a hamburgert az amerikai gasztronómia egyik alappilléreként tartjuk számon, ez az étel a németirszági Hamburgból származik, ahol a mai hamburgerekhez hasonló szendvicseket ár a 19. században is forgalmazták. Ez a nap az evés élvezetéről szól: kóstoljunk meg mi is egy szaftos hamburgert!
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete jubileumi, tizenötödik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt.
A csokoládé felfújt, azaz a souffle, elég ismert édesség világszerte. Millió egy recept alapján készítik el az emberek, de ezek közül nagyon sok recept tévedés. A souffle-nak egyetlen egy szabálya van, de ezt viszonylag nehéz kivitelezni: a belseje legyen tökéletesen folyós.
120 éves a Milka csokoládé: a jubileumot Magyarországon nem mindennapi közösségimédia-kampánnyal ünnepli a márka, melyben hírességek teljesítik a rajongók kívánságát. A Milch és Kakao (tej és kakaó) szavak összeolvasztásából született márkanévhez kapcsolódó ikonikus lila tehén grafikáját magyar grafikus alkotta.
Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a Győr városi rangra emelésének 750. évfordulója alkalmából pályázatot hirdetett a jubileumi év tortájának elkészítésére „Győr 750 Születésnapi torta” elnevezéssel.
Anna egyszer felgyújtotta a konyhát, Mariann tart a robotgépektől. Peller Anna és Peller Mariann az ország egyik legismertebb testvérpárja, akik nem csak a színpadon, és a kamera előtt mozognak otthonosan, hanem a konyhában is. Ehhez kiváló alapokat kaptak: a nagymamájuktól.
Mi köti össze ezeket az omlós, puha, és nagyon gyorsan összeállítható kekszeket? A CSOKOLÁDÉ. Nem igazán ismerünk olyat, aki nem szereti, amit tökéletesen megértünk!
Soha nem készült még annyi süti és torta a magyar háztartásokban, mint a koronavírus idején, és könnyen elképzelhető, hogy a lelkesedés az éttermek újranyitásával sem huny ki teljesen – véli a szakértő. De vajon mit sütünk a legszívesebben a négy fal közt?
A csokis gabonapelyheket vizsgálta a Tudatos Vásárlók Egyesülete. Mindegyikben sok a cukor, de legalább finomak. A nemzetközi FoodPro uniós projekt részeként a szomszédos országok (osztrák, cseh, horvát, magyar, szlovák és szlovén) fogyasztói szervezeteivel együtt 102 csokis gabonapelyhet vizsgáltatott be a Tudatos Vásárlók Egyesülete.
Domokos Annamária, az Egy falat egészség blog szerzőjének receptje. További szuper receptekért, tartalmakért kövesd Annamarit a Facebookon és az Instagramon is!
Az izraeli élelmiszer-technológiai startup, a DouxMatok, amely cukoralapú édesítőszer-alternatívákat fejleszt a túlzott cukorfogyasztás elleni küzdelmet segítve, egy csokikrém limitált szériájával tör be az amerikai piacra — írja az Algemeiner.
Mindig szezonja van, de ilyenkor, karácsony környékén a boltok polcait végleg ellepik az ezer színben és ízben tarkálló szaloncukrok, bonbonok és a különböző minőségi táblás csokoládék. De milyen is a jó csokoládé? Hogyan készül? Mit jelent a 35%, 70% vagy a 99% kakaótartalom?