2025. június 7., szombat - Róbert
A hókifli egy viszonylag könnyű, omlós süti, amit gyerekekkel is el lehet készíteni. A legtöbb családban minden évben elkészül ez a tipikus karácsonyi finomság, ami hetekig is eláll – persze, erre általában nem marad ideje.
A legfinomabb forró csoki és habos kakaó nyomába eredtünk Budapesten, és összegyűjtöttük nektek azokat a helyeket, ahol a meghitt hangulat mellett isteni forró, édes ital kapható.
Te is jártál már úgy, hogy mindennél jobban vágytál egy tálca gőzölgő, frissen sült süteményre, de nem akaródzott órák hosszat a konyhában ténykedni? Ilyen esetekben pofonegyszerű megoldást nyújtanak a kevert bögrés süti receptek! Járjunk utána, hogyan készül a bögrés kakaós kevert süti és a bögrés kevert almás süti egyszerűen! Tudtad, hogy a bögrés kevert süti olajjal finomabb lesz?
Minden bizonnyal nem aranybetűkkel kerül a 2023-as év az édességgyártók történelemkönyvébe. Áremelkedés és csökkenő eladásszámok mellett telt az esztendő, az ünnepi időszak azonban e szegmens számára is nitrót jelent – mondta az Index megkeresésére az édességgyártók szövetsége, amelynek közreműködésével az Év Szaloncukra Díj is gazdára talált.
Múlt heti cikkünkben részletesen bemutattuk, hogy idén is vásárolhatunk a Szamos receptje alapján készített szaloncukrot a Tesco áruházaiban, ráadásul jóval olcsóbban. Egy olvasónknak köszönhetően most kiderült, hogy a Tesco mellett az Aldiban is áron alul juthatunk hozzá a nagynevű cukrászda édességeihez.
Az étrenden csúszik el a legtöbb fogyókúra.Bő egy hónap van karácsonyig, a legtöbben pedig ünnepekkor tartják be a legkevésbé a fogyókúrát. Egy speciális étrend azonban segíthet abban, hogy karácsonyra olyan formába lendüljünk, hogy egy kicsit elcsábulhassunk az ünnepi finomságokra.
Bemutatjuk a világ legfinomabb, legtöbbször használt csokoládéit, melyekkel biztosan mesteri lesz a bonbon, a torta, a desszert! Minden konyhai produktum alapja a kifogástalan, jó minőségű alapanyag. Persze kevésbé színvonalas komponensekből is lehet alkotni, de a végeredmény meg sem közelíti majd a csúcskategóriás alapanyagokkal készült művet. Fokozottan igaz ez az aromát és anyagsűrűséget kölcsönző alapokra, sütéssorán például a vajra, tejszínre, csokoládéra.
Hazai adatok szerint a tejcukor-érzékenység vagy más néven a laktóz intolerancia immár minden harmadik magyart érint. Nem csoda hát, hogy a hazai tejtermék-gyártók igyekeznek kiszolgálni a speciális étrendet követők igényeit is. Ma már egyre nagyobb a választék a laktózmentes élelmiszerek piacán is, ennek köszönhetően pedig a tejcukor-érzékenységben szenvedőknek sem kell lemondaniuk egy kis finomságról.
A német Orange Hotels and Resorts szállodalánc 2016 óta tervezgette, hogy a lassan tíz éve szellemházként vegetáló VIII. kerületi, Szentkirályi utca 8. szám alatti irodaházból négycsillagos szállodát fog varázsolni Chocolat Hotel néven. Az ügyre projektcéget is alapítottak, ám a világjárvány miatt kialakult gazdasági recesszió és így a turizmus visszaesése miatt kénytelenek voltak lemondani magyarországi terjeszkedésükről.
A gluténmentes nutellás süti tésztája a felvert tojáshabnak köszönhetően légiesen könnyű. Ebbe a gluténmentes sütibe a krémes Nutellán kívül kókuszliszt kerül, ez tartja össze a tésztát. A kókuszliszt adagolásával vigyázz, mert nagyon könnyen magába szívja a többi anyagot, ezért óvatosan, kanalanként adagold a tésztához. Mivel a Nutella önmagában is elég édes, pluszcukor már csak kevés kell hozzá.
Tízféle népszerű csokoládét - például Mars, Bounty, Twix, Snickers, vagy Sport szeletet - mutatunk a csomagolásuk nélkül, vajon hányat ismersz fel így? Lekörözöd Gombóc Artúrt? Teszteld magad!
Sok régi kedvencet sajnos nem lehet kapni, mert nem gyártják már, a legtöbbet viszont megváltozott dizájnnal ott találtuk a polcokon. Telepakoltuk hát a szatyrot az utóbbi évtizedek meghatározó édességeivel, hogy egy kicsit újra gyerekek legyünk (a lista természetesen nem teljes).
Nellie Melba (1861–1931) ausztrál operaénekesnőnek köszönhetjük a világ egyik legfinomabb desszertjét. Ez a kijelentés így nem teljesen pontos, a Pêches Melba desszert ugyanis Auguste Escoffier (1864–1935) találmánya, de tény, ha nincs ez a gyönyörű hangú szoprán énekes, és nincs ez a zseni francia szakács, akkor ez a remek desszert sem volna.
Húsz izgalmas cukrászati műremek versenyzett a Budapest hivatalos születésnapi tortája címért, amelyet végül a Belvárosi Auguszt Cukrászda Natalis (Születés) fantázianevű alkotása, Müller Csilla kreációja nyert el.