Nyomtatás

Fehér csokis matchakekszek vörös áfonyával

1159

Jól néz ki a matcha az instagramos lattereceptekben és japán desszertekben, aztán amikor az ember megveszi, könnyen kiderülhet, hogy nem is olyan egyszerű valami nagyon finomat (és nem csak egzotikusat) készíteni vele. Ez a keksz mindent megold: a fanyar zöld tea az édes fehér csokival tökéletesen összeillik, és ha van otthon egy kis savanykás, aszalt vörös áfonya, azzal lesz ünnepi az egész.

 A matcha, a több száz éve létező, japán zöld tea levelének őrleménye csak manapság kezdett trendi fogások alapanyaga lenni. Nincs is ezzel semmi baj, főleg amióta megszületett a kekszes, fehér csokis változata. Tényleg abbahagyhatatlan.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 deka cukor
  • 20 deka vaj
  • 30 deka liszt
  • 2 tojássárgája
  • 2 csapott evőkanál matcha
  • 1 tábla fehér csoki
  • 1 marék aszalt vörös áfonya
  • 1 mokkáskanál sütőpor

Elkészítés:

Dolgozd el egymással a lisztet, a cukrot, a vajat, a sütőport, a tojás, a sót és a teát, és ha egy élénkzöld színű masszát kaptál, akkor tedd egy negyedórára a hűtőbe. (Ha szükséges, egy-két kanál hideg vízzel tedd gyúrhatóvá.) Amikor már kellően hideg a tészta, nyújtsd egy centi vastagra, majd szaggasd ki a kekszeket, amik nagyjából 10 perc alatt meg is sülnek.

Amíg elkészülnek, gőz fölött olvaszd fel a fehér csokit, majd dekoráld ezzel a kekszeket. Ha van otthon vörös áfonya, azzal lesz tökéletes, és ha még különlegesebb desszertet szeretnél, durvára tört rózsaborssal szórd meg a kekszeket.

Az olvasztott csokiból jól elkevert vajjal krémet is készíthetsz, amivel egy-egy matchakekszet tudsz összeragasztani, ha jobban tetszik miniszendvicsként. 

Forrás: www.divany.hu

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből