2025. június 9., hétfő - Félix

Kíváncsiak voltunk, hogy olvasóink mit gondolnak a témával kapcsolatban, ezért feltettünk egy szavazást az oldalunkra. Mint ahogy arról beszámoltunk a hétvégén negyedik alkalommal rendezték meg Szombathelyen a Csokoládé és Kézműves Vásárt. Legutóbbi szavazásunk is ehhez kapcsolódott, arra voltunk kíváncsiak, hogy olvasóink kilátogattak-e az eseményre, ami egyébként egy jótékonysági akció is, hiszen a vásár belépőjegyeiből befolyt összeget fogyatékkal élő gyermekeknek épülő játszótérre fordítják.

Az édességet vakmerő és egyben trükkös tolvajok lovasították meg Ausztriában, a gyártó tiroli üzeméből. Egy ismeretlennek hamis okmányokkal sikerült elérnie, hogy a Milka bludenzi csokoládégyárban neki adjanak át egy 50 ezer eurót érő szállítmányt, amelyet Belgiumba kellett volna eljuttatni.

A chocoMe idén is igyekszik édessé varázsolni a karácsonyt. AchocoMe limitált kiadású, vegyes szaloncukor válogatással készül, amelyben a  csokoládébevonat olyan ízekkel párosul, mint a fanyar feketeribizli püré, a mandula és mogyoró praliné, sőt, egy másik ízváltozatban roppanós szárított palacsintatésztával egészül ki. Ízpárt rejt a Mandula ízesítésű ét- és tejcsokoládé is – az egzotikus, 66% karibi étcsokoládé és a krémesen finom, 40% tejcsokoládé ganache teszi még teljesebbé.

Egy kakaóban található vegyület, a teobromin segíthet azokon, akik makacs köhögéssel küszködnek. A kutatók szerint naponta néhány kocka étcsokoládé már segíthet. 

Nem kell messzire utaznunk, ha a világ legdrágább csokijából vennénk egy táblával. Ha Svájcra gondol az ember, akkor legtöbbször az órák, a csokoládé vagy a drága élet jut mindenkinek az eszébe. Minő véletlen, hogy a világ legdrágább óráját is az alpesi országban készítették el. Nemrégiben az is bebizonyosodott, hogy aki a legtöbb pénzt akarja kiadni egyetlen tábla csokiért, annak is ide kell látogatnia.

A világszinten is első számú Nutella mogyorókrémnek komoly konkurenciája lesz az olasz Barilla márka pálmaolajmentes csokikrémnek. Saját gyártású, pálmaolajmentes mogyorókrémet dob piacra januárban a főleg tésztáiról híres olasz márka, a Barilla. Az újonnan megjelenő kakaós massza az első komoly kihívója lehet a világelső Nutellának, ugyanis a Ferrero-val szemben a Barilla a méltán hírhedt pálmaolaj NÉLKÜL készíti el mogyorókrémét  – írja a Reuters.

Aki szereti a csokoládét, készítse el otthon, ezt a finom tejszínes csokoládés sütemény receptet, amely még a kezdőknek sem okoz gondot.

Tejszínes csokoládés sütemény recept

Hozzávalók:

22 dkg darált mandula

10 evőkanál nádcukor

10 tojás

20 dkg vaj

4 evőkanál holland kakaópor

csipet só

1 mokkáskanál fahéj

tejszín

mandulaforgács

15 dkg ét- és tejcsokoládé

6 dgk vaj, 0,5 dl tej.

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és habosra verjük. Ezután olvasztott vajat adunk hozzá, majd az átszitált kakaót, a fahéjat,a sót, és végül a darált mandulát. A tojás fehérjét óvatosan elkeverjük a mandulás masszával. Egy szív alakú sütőforma oldalát vajjal kikenjük, az aljára sütőpapírt helyezünk, majd beleöntjük a tésztát. 190 fokon, kb. 40 percig (tűpróba) sütjük.

A csokoládét és a vajat gőz fölött megolvasztjuk, hozzáöntjük a tejet. Amikor kihűlt a sütemény,ráöntjük a csokoládét. Tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal. Tejszínhabbal tálaljuk.

Forrás: news.noinetcafe.hu

A Mars a brit piacon bevezeti legnépszerűbb táblás csokoládéjának, a Galaxynak a vegán változatát. Az amerikai cég az első nagy édességgyártó, amely a hagyományos tejcsokoládék mellett immár növényi alapanyagokból készült termékalternatívát is kínál a vásárlóknak.

Igen, mindenhol hatalmas nutellás üvegek lesznek. Valóra válhat minden Nutella-rajongó álma: három napra az émelyítő édesség ihlette pop-up szálloda nyílik Kaliforniában. Ráadásul az élményért fizetni sem kell, a vállalkozó szellemű jelentkezőknek egy videót kell készíteniük, amelyben elmondják, hogyan teszi különlegessé a reggelüket a Nutella.

Már az aztékok és maják korában is a csokoládé előkelő helyet foglalt el a táplálkozásban. Tudósok szerint a csokoládé endorfint, azaz boldogsághormont termel, ezért fogyasztás jó hatással van a szervezetre.

Tartalom galéria

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Csintalan Palacsinta jótékonysági fesztivál, 2025. június 7.

Csintalan Palacsinta jótékonysági fesztivál, 2025. június 7.

More details
Klasszikus sütik és a város egyik legjobb fagyija

Klasszikus sütik és a város egyik legjobb fagyija

More details
Belehalt a szépségébe, de róla nevezték el a világ egyik legfinomabb desszertjét

Belehalt a szépségébe, de róla nevezték el a világ egyik legfinomabb desszertjét

More details
Eperfesztivál, 2025. május 30. - június 1.

Eperfesztivál, 2025. május 30. - június 1.

More details
Grillázs és Mézeskalács Majális és Gyereknap, 2025. május 31.

Grillázs és Mézeskalács Majális és Gyereknap, 2025. május 31.

More details
Állandóan édesség után sóvárogsz? 5 egészségügyi probléma, amit így jelez a szervezet

Állandóan édesség után sóvárogsz? 5 egészségügyi probléma, amit így jelez a szervezet

More details
A hagyományos kürtőskalács volt a legmenőbb az 5. Kürtőskalács Vigalmon

A hagyományos kürtőskalács volt a legmenőbb az 5. Kürtőskalács Vigalmon

More details
Fogyasztóvédelem: veszélyes összetevőt rejt a népszerű édesség

Fogyasztóvédelem: veszélyes összetevőt rejt a népszerű édesség

More details
A Csokoládé Világ portál kiadója az Open Gates Hungary Kft. - O|G|H - a hír szerzője