2025. június 8., vasárnap - Medárd
Az Exertion Games Lab Edipuls nevű szerkezete egy a szív működését monitorozó vezeték nélküli műszert kapcsolja össze a 3D ételnyomtatóval. Amennyi fizika munkát végez viselője, annak megfelelő mennyiségű formanyomott csokoládé a jutalma a nap végén. A fogyókúra (vagy az edzés) egy szórakoztató formája, ami után szó szerint értelmezhető a szlogen: mert megérdemlem!
Sánta Sándor, a Bonbonetti Csoport volt vezérigazgatója, 11 év után új cég építésébe kezd. A CHOCCO GARDEN védjegybejelentés alatt álló márkanevet jegyző gazdasági társaság azzal a nem titkolt céllal jött létre, hogy verseny- és exportképes, kiváló minőségű magyar édesipari termékeket hozzon létre.
A 3D nyomtatás elérte az édességek világát is! Hogy igazán ízletes céges ajándékot adhasson bárki, már Magyarországon is elkészíttetheti a céglogóját harapnivaló kivitelben. Előnyben továbbá szállodák, fitnesztermek, nagy forgalmú boltok, FMCG-cégeknek, és minden érdeklődőnek, aki valami új és meglepő ajándékkal kedveskedne.
Öröm a csokoládékedvelőknek: egyre több kutatás bizonyítja, hogy ennek az édességnek a rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések és a stroke kockázatát az egyébként egészséges felnőttek körében - olvasható a Heart című brit kardiológiai folyóirat online kiadásában.
Hatalmas tempóban zuhan Oroszországban a csokoládéfogyasztás, főként az ország gazdasági bajai miatt. A helyzet azért különösen szomorú, mert az oroszok eddig is csak feleannyi édességet vittek be a szervezetükbe, mint Nyugat-Európába született embertársaik - írja a Napi.hu. A nehéz helyzetben lévő orosz családok még édességek majszolásával sem tudják enyhíteni gondjaikat.
A csokoládé egészségre gyakorolt hatásáról megoszlanak a vélemények. Ami biztos, hogy a min. 70% kakaótartalom esetén bizonyítottan vannak pozitív következményei a mértékéletes fogyasztásának. Mint azt idáig a tudósok kiderítették, az említett beltartalmú csokoládé jó a szívnek, a vérkeringésnek és az agyunknak is.
Rendszeres kutató- gyűjtőmunkát végeznek botanikusok az Amazonas vidékén, hogy a mostaninál erősebb, jobban termő kakaópalántákat találjanak. A begyűjtött magokat, hajtásokat egy vidéki angol kutatóközpontba gyűjtik. Ott dőlhet el a csokoládé jövője. A világpiaci szakértők egy ideje már figyelmeztetnek arra, hogy „csokiválság” jöhet.
Olvasztott csokoládéból és kellő mennyiségű luftballonból egész társaságnak lehet viszonylag egyszerűen ehető talpas kelyheket készíteni. A TradeMagazin filmjén egy japán hölgy fagylaltot tálal benne, de sok minden mással is meg lehet tölteni a csokoládékelyheket. A következő videón lépésről lépésre követhető, hogyan készítsük el könnyen mi is a finomságot!
Csokoládéból nehéz rosszat találni, de hogy az olvasóink tutira menjenek, ajánljuk figyelmükbe funzine.hu cikkét, amely a tíz legjobbnak tartott csokiboltot tartalmazza Budapesten. Bár a lista a teljesség igénye nélkül készült, kedvcsinálónak és gasztrotúrának jó kiindulópont. Következzen hát tizenegy olyan budapesti csokibolt, ahol minden édesszájú megtalálhatja az ideális ajándékot!
Megnyílt a világ első, kizárólag süteményből eszkábált kertje Londonban – közölte a The Telegraph. Willy Wonkának láthatóan fel kell kötnie a gatyáját, ugyanis megnyitotta kapuit a világ legédesebb kertje, ahol emberi fogyasztásra éppenséggel minden abszolút alkalmas volt. A helyiséget az ünnepelt esküvőitorta-tervező, Rosalind Miller fundálta ki.
Számos kérdést vet fel az a szójás, kakaós energiaszelet, amelyet egy budapesti CBA-ban találtunk. A termék ugyanis nemcsak a csomagolásával hívja fel magára a figyelmet, hanem valóban kenderszármazékot tartalmaz. A Pénzcentrum utánajárt, hogy lehet ez.
A világ legjobbjai közé kerültünk, még sosem volt ekkora siker. Taroltak a magyarok a csokoládégyártók egyik legnívósabb díjátadóján, amelyen az angol Academy of Chocolate meghívott zsűrije pontozta a finomságokat. A kétévente megrendezésre kerülő versenyen ismételten több magyar induló nyert.
Elkészült a Ferrero emblematikus édességének óriás változata. A Sugar Hero bloggere, Elizabeth hatalmas Ferrero Rocher-val ünnepelte meg a Nutella Világnapját. A különleges édességek átmérője 15 centiméter – amelyek persze nem pontosan úgy készültek, mint a jóval kisebb eredetik. A Ferrero azonban nemtetszését fejezte ki és a programok leállítására szólította fel a készítőt.
Öt kilós, 75 százalékos kakaótartalmú tanzániai kakaóbabból készült csokoládényulat készíített a londoni Harrod's mestercukrásza, Martin Chiffers a húsvéti ünnepek alkalmából. A 38 centiméter magas édesség 548 ezer kalóriát tartalmaz, és 33 ezer angol fontba kerül. Az édesség különlegessége azonban nem csak ennyi.