2025. június 8., vasárnap - Medárd
Ezen az órán a töltött csokoládé bonbonok elkészítésének alapjaival ismerkedünk meg, eredeti Szamos receptúra alapján. Megtanuljuk mi a temperálás, hogyan lesz fényes és roppanós a csokoládé, mindenki a gyakorlatban ismerkedhet meg a márványlapon való temperálás technikájával.
Készítőjüket a legnevesebb építészek által megálmodott épületek inspirálják. Formabontó édességei igen látványosak. A 21 éves Marie építésznek tanult Moszkvában, most Paris-Malaquais-ban jár egy építészeti iskolába. Már több mint két éve foglalkozik különleges, építészet ihlette torták készítésével.
Szeptemberben került megrendezésre az International Chocolate Awards 2017-es kelet-európai fordulója, melyen nagyszerű eredményeket értünk el: 4 arany, 3 ezüst és 2 bronz minősítést szereztek termékeink. Ezzel az eredménnyel kvalifikálták magukat termékeink a világdöntőbe. Minden versenycsokoládénkat a Cadeau Grand Cru tej és étcsokoládénkkal készítettünk...
Nem túlzás azt állítani, hogy egy komáromi csokoládéműhely valóban világraszóló sikereket könyvelhet el, pedig csak öt éve működik. Papp Vargha Katalin kézműves csokoládéját a londoni Great Taste Awards 2017 versenyen „gasztronómiai Oscar-díjjal” jutalmazták. Egy mindenre elszánt fiatal nő a tűsarkú cipőt és a kiskosztümöt lecserélve álmodott egy nagyot...
Idén új helyszínen, kedvezőbb jegyárakkal, számos torta, sütemény és csoki készítő előadással, gyermekprogramokkal várjuk a sütemény és torta szerelmeseit. Ahogy az elmúlt három évben, úgy idén is kiállításra kerülnek a cukrászok, hobbi cukrászok alkotásai, hogy a közönség megcsodálhassak azokat. Ebben az évben a nők és a filmek a témája torta kiállításnak.
Megnyitotta budapesti üzletét a nagy múltú damaszkuszi Ghraoui Csokoládé, amely a 2011-ben kitört szíriai polgárháború után Magyarországon indította újra tevékenységét. A patinás párizsi csokoládészalonon is magyar márkaként jelenik meg októberben. A Ghraoui, az egyik legrégebbi, mintegy 200 éves damaszkuszi kereskedőcsalád megnyitotta budapesti üzletét az Andrássy úton.
A csokoládét szinte mindenki szereti, az egyik legnépszerűbb édesség, de ha túlzásba visszük a fogyasztását, akkor hosszú távon negatív hatásai lehetnek az egészségünkre. Szerencsére vannak egészségesebb alternatívák, amelyekkel helyettesíthetjük a csokit, vagy legalábbis csökkenthetjük a bevitt kalóriák számát.
A Charlie és a csokigyár óta hasztalan várjuk az aranyszelvény felbukkanását, ami a csoki titkos világába elvezet. Addig is míg előkerül, felkutattuk a 5 legklasszabb csokiüzletet – bár egyre kevesebb van belőlük, de azért akad pár olyan hely, ahol árad a csokillat - irány a csokidelírium!
Elkezdődött a Milka új, hullámos táblás csokoládéja, a Milka Waves gyártása a Mondelez International csoporthoz tartozó Győri Keksz székesfehérvári üzemében, ahonnan az egész európai piacot ellátják a termékkel - jelentette be a társaság. Pál László Balázs gyárigazgató a cégcsoporton belül különlegesnek nevezte a fehérvári gyárat...
Csábító - mondta rá a szakmai zsűri. A gyenesdiási Bringatanya fagyizó csokoládéfagylaltja érdemelte ki a zsűri egyik különdíját a Gelato World Tour nemzetközi fagylaltverseny döntőjében az olaszországi Riminiben. A fagylaltkülönlegesség az Il mio cioccolato (Az én csokim) néven versenyzett a hétvégén rendezett döntőn.
Ismét megrendezik az év legédesebb hétvégéjét, a 7. Édes Napokat Budapesten. Az ország legnagyobb édesség tematikájú rendezvénye már Európában is a legnagyobbak között van számon tartva. Csodás fővárosunk egyik legszebb terén találkozhatnak az ország legjobb cukrászdáival, csokoládé- és édességgyártóival.
Kolonics Zoltán tovább gondolta nagysikerű francia desszert kurzusát, és magasabb szintre emelte azt. A nagy klasszikusok után ez alkalommal individuális és épített desszerteket kreálunk. A két napos tanfolyam során többek között olyan termékeket készítünk, mint Paris-brest, Mille-feuille, street food eclair, modern tányérdesszert.
Az új élelmiszeripari trendnek megfelelően színesednek a termékek: egy zürichi csokoládégyártó cég egy évtized alatt kifejlesztett rózsaszín csokoládéval, egy genfi start-up vállalkozás pedig kék színű borral állt elő. A vezető csokoládégyártó, Barry Callebaut egy évtized alatt fejlesztette ki a rubin kakaóbabot, amelyből a rózsaszínű csoki készül.
Nincs mese, 2017. augusztus 25-én rajtol a tizedik csokifesztivál Szerencsen! Aki volt már itt, reméljük, ismét idekívánkozik, akihez pedig még nem volt szerencsénk Szerencsen, reméljük, az idén semmiképpen nem hagyja ki Hegyalja legnagyobb könnyűzenei fesztiválját. Természetesen a kulcsszó továbbra is a CSOKOLÁDÉ!