2025. június 7., szombat - Róbert
Több mint 21 millió dollár, azaz durván 7,6 milliárd forint befektetést vonzott be eddig egy olcsó, kakaómentes „csokoládét” készítő startup. A vállalat célja, hogy egyszerű, fenntartható, európai alapanyagokból készítsen olyan terméket, amellyel pótolhatják a csokoládét.
Az utóbbi időkben a cukrászdákat, fagyizókat sem kímélték a válságok, sokan már tavaly feladták és bezártak. A legtöbb hely azonban még kitart, és bizakodva várják az idei szezont. A frekventáltabb helyeken 600-650 Ft körül várható egy gombóc fagylalt ára, de biztosan sokan fogják 500 és 600 Ft között kínálni idén is a fagylaltjukat
Évről évre megjelennek a fagyi kínálatban újabb és újabb ízek, azonban az örök klasszikusokat egyik sem tudja letaszítani a trónról: a csoki, a vanília és a citrom mindannyiunk számára az örök szerelem.
Brutális a kakaó piaci árának emelkedése. Ezért a nagy édességgyártók közül többen is változtattak ismert csokoládés termékeiken: kevesebb csokoládét tesznek bele, miközben árukat változatlanul hagyják.
A gasztronómia rajongói és a kulináris kalandorok már készülhetnek a következő nagy kulináris eseményre, ugyanis március 7. és 24. között újra megrendezésre kerül az Országos Étterem Hét, amely minden eddiginél gazdagabb kínálattal várja a vendégeket. Az eseményt immár hagyományosan a DiningCity szervezi és a résztvevő éttermek száma, valamint a kínált fogások minősége alapján idén is rekordokat dönthet.
Évente több mint 35.000 szakember, pékek, cukrászok, gasztronómusok – főként a kézművesség iránt elkötelezettek - adnak egymásnak találkozót Stuttgartban. Idén 2024. október 26-29. között nyitja meg kapuit a jól ismert nemzetközi szakkiállítás.
A kevert tésztákat csak imádni lehet: amellett, hogy habkönnyűek és nagyon finomak, egyszerűen és gyorsan elkészíthetők. Most megmutatjuk a kakaós-kefires piskóta receptjét.
Jelentősen meglátszik a szerelmesek napja a csokoládéforgalomban. A Magyar Édességgyártók Szövetségének szervezeti titkára elmondta, hogy továbbra is a húsvét és a karácsony számít csúcsidőszaknak a csokoládé eladásban, de Valentin-napon is egyre népszerűbb ajándékká válik az édesség. Ezekre az alkalmakra már az édességgyártók is kiemelten készülnek és akár fél évvel korábban elkezdik a gyártást.
Idén február elején rendezték meg a németországi Stuttgart városában a 26. szakácsolimpiát (IKA Culinary Olympics/Olimpyade der Küche). A világ egyik legrangosabb gasztronómiai megmérettetéséről Jakabfi Dávid és csapata bronzéremmel érkezett haza.
A szerelmesek napjára hoztunk nektek egy válogatást kedvenc desszertműhelyeink Valentin-napi kínálatából, hogy ne kelljen a bolti bonbonnal beérnie szíved választottjának!
A Nestlé kivezeti a Breakaway és Yorkie kekszszeleteket, helyette a Blue Riband új mogyorós ízesítésére fókuszálva hajt végre termékváltoztatásokat Nagy-Britanniában.
A boldogsághoz mindössze három dolog kell: csoki… csoki… és még egy kis csoki! Nos, az édes élvezetből a hétvégén Szegeden biztos nem lesz hiány, ugyanis február 9-11 között csokiban fog úszni a Napfény városa, érkezik az Árkád Csokifesztivál. Három napon át kóstolhatod, ízlelgetheted a legjobb csokoládékészítő mesterek utánozhatatlan ízvilágú remekműveit. És most kapaszkodj, a rendezvény különlegessége idén az óriás szerencsekerék lesz!
Február 5. immár 17 éve a Nutella nemzetközi napja. A csokis-mogyorós olasz krém igazi rajongói ilyenkor nem elégszenek meg egy üveg krémmel, hanem megkeresik azokat a helyeket, ahol a Nutella felhasználásával készülnek a finomságok. 5 cukrászdát hoztunk, ahol február 5-től pár napig a Nutelláról szól minden!