2025. június 8., vasárnap - Medárd
A chocoMe folytatja világhódító útját, két héten belül immár a második nemzetközi elismeréssel, ezúttal egy rekorderedménnyel: a chocoMe a Great Taste Award versenyek történetében az első hazai csokoládémanufaktúra, amelynek elsőként sikerült háromcsillagos győzelmet elérnie. Ez a teljesítmény rendkívülinek számít!
Egyelőre nem derült ki, hogy a mostani svédországi esetnek van-e köze a nemrég történt németországi lopásokhoz. Ismeretlen tolvajok elloptak 4 tonna Ferrero csokoládét egy Dél-Svédországban álló kamionról, amíg a sofőr aludt. A kamion csütörtökön parkolt le Astorpban, ekkor tűnt el a szállítmány is.
A Csokoládé Akadémia azon szakembereknek számára hirdet továbbképzéseket, akik megbízható alapokat szeretnének elsajátítani csokoládékészítés terén. A kurzus célja, hogy a tanfolyam elvégzését követően inspirációban gazdagon és bátran vághassanak bele új bonbon alkotások létrehozásába.
Minden csokimúzeum maga az Édes Veszély: miközben látszólag türelemre és önmérsékletre tanítja az elbűvölt bámészkodót, valójában csak egyre fokozza a vágyat, hogy aztán a látogatás féktelen csokirohamban teljesedjen ki. Na de őszintén, ki ne vállalna szívesen ilyen kockázatot? Az igazán jó csokimúzeumokban persze elképzelhetetlen, hogy a csokitörténelemről szóló tárlatokat...
Most először nyert magyar fagylalt az élelmiszeripari Oscaron. A magyar fagylaltok taroltak a világ élelmiszeripari oscarjának számító Great Taste Awards-on: a zsűri összesen 4 csillaggal jutalmazta a Bonbonier Csokoládé Manufaktúra három különböző ízű fagylaltját, amelyek megkóstolhatóak a cég nemrégiben nyílt Király utca 38. szám alatti üzletében.
1937 tavaszán az amerikai hadsereg ellátmányozásért felelős első számú vezetője, Paul Logan ezredes nem mindennapi feladattal találta meg a Hershey'st, Amerika legnagyobb csokigyártóját . A hadsereg kérése az volt, hogy készítsék el a világ legrosszabb csokoládéját, ami tökéletes vészhelyzet-élelmiszer lesz majd a katonáknak.
A Magyarország Tortája idén a Balatoni Habos Mogyoró lett, amit Vaslóczki Orsolya készített. Varga Margit cukrász hozzáadott cukor nélkül készült tortája nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg.
Elkészültek a 7,6 milliárd forintos hatvani csokoládégyár tervei, októberben megkezdődik a kivitelezés is, egy évre rá pedig indulhat a gyártás első fázisa - írja hétfői számában a Világgazdaság.
Nincs mese, 2017. augusztus 25-én rajtol a tizedik csokifesztivál Szerencsen! Aki volt már itt, reméljük, ismét idekívánkozik, akihez pedig még nem volt szerencsénk Szerencsen, reméljük, az idén semmiképpen nem hagyja ki Hegyalja legnagyobb könnyűzenei fesztiválját. Természetesen a kulcsszó továbbra is a CSOKOLÁDÉ!
Idén új résszel bővül a méltán népszerű Wolfenstein játéksorozat, és az ősszel érkező The New Colossus most kapott egy meglehetősen érdekes kedvcsináló videót, amiből kiderül, hogy azért is muszáj felszabadítani Amerikát a nácik uralma alól, hogy a gyerkőcök ismét bűntudat nélkül ehessenek csokit.
Folyamatos csökkenéssel tíz éve nem látott alacsony szint közelébe jutottak a világpiaci kakaóárak, a csökkenést az idézte elő, hogy a kínai kereslet növekedése elmaradt az előrejelzésektől, a termelőknél és a kakaóőrlőknél emiatt kapacitástöbblet alakult ki. Juhász Gergely elmondta: a Nemzetközi Kakaószövetség (International Cocoa Organization – ICCO) márciusban azt jelezte előre...
Folytatódott a csokoládé ízvarázslatok megalkotásában jeleskedő magyar cég, a chocoMe sikertörténete: legutóbb 7 éremmel jutalmazták kreációit Londonban. A budapesti manufaktúra újabb nemzetközi elismerésben részesült, ezúttal 1 arany-, 4 ezüst- és 2 bronzéremmel térhetett haza az Academy of Chocolate Awards (Londoni Csokoládé Akadémia) díjkiosztójáról.
Franciaországban ugyanis július 11-én tartottak először csokoládénapot 1995-ben, majd sok helyen ez a dátum terjedt el. Aztán jöttek az édességkedvelő amerikaiak is, akik szeptember 13-át nevezték ki a csokoládé napjának. Erre jöttek megint a franciák, akik a nemzetközi kakaó- és csokoládénapként október 1-jével vágtak vissza.
A csokoládé világnapján, július 7-én jelentette be a gödöllői Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kara, hogy útjára indítja az első hazai diplomás képzést a csokoládé, kávé és tea iránt érdeklődő szakemberek számára. A képzés azonban annak is hasznos lehet, aki csak hobbiszinten, fogyasztóként kívánja fejleszteni az ismereteit.