2025. június 8., vasárnap - Medárd
A Zsolnay porcelán termékek, az egyedi máz és festéstechnológiának köszönhetően egyedülállóak a világon. A finom művű kézzel készített tárgyak elefántcsont színe, valamint a számtalan dekor gazdag színárnyalata és finom plasztikussága teszi különlegessé termékeinket, immáron több mint 160 éve.
A Sky cikke szerint egyébként jóval egészségtelenebb változatot kapnánk a népszerű édességből a receptváltás után. A készítménybe az eddigi 7,5 százalék helyett 8,7 százalék sovány tejport tenne, a cukortartalmat pedig 55,9 százalékról 56,3 százalékra növelné a Nutellát gyártó Ferrero. A változásoknak köszönhetően így egy sokkal lágyabb, könnyebben kenhető kenőcsöt kapnának...
2017. november 18-19-én megrendezésre kerül az I. Kaposvári Csokoládé Örömünnep, ahol magyar kézműves édességek és készítőik mutatkoznak be az ország minden területéről. A csokoládékészítő manufaktúrák és mesterek standján az érdeklődők megkóstolhatják és megvásárolhatják a finomabbnál finomabb kézi készítésű bonbonokat, drazsékat, csokoládékat és desszerteket.
Szereted a csokit? Ha igen, akkor ez a Te fesztiválod! Lélekmelengető édes élmények a hűvös novemberben! A hazai kézműves csokoládékészítők legnagyobb seregszemléje idén november11-12 között várja az édesszájú közönséget az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.
Dán előállítású, marcipánnal töltött csokoládéban talált műanyag darabot egy dán fogyasztó.A RASFF rendszeren érkezett információk szerint a termékekből nyolc EU-s tagállamba (köztük Magyarországra is) és hat 6 EU-n kívüli országba szállítottak. A NÉBIH felhívja a vásárlók figyelmét, hogy az alábbi azonosítókkal ellátott csokoládéból ne fogyasszanak, illetve ne adják gyermekeiknek.
Megváltozott a Nutella összetétele és ezzel együtt világosabb lett a világszerte népszerű nugátkrém színe is. A hamburgi fogyasztóvédelmi központ szerint a mogyorókrém a korábbi 7,5 százalék helyett 8,7 százalék soványtejport tartalmaz. Emiatt feltételezik, hogy a tejport a kakaótartalom kárára növelték.
Újabb mérföldkő a chocoMe életében: a manufaktúra október harmadik hétvégéjén ünnepélyes keretek között megnyitotta svájci csokoládéboltját. A Zürich melletti, Svájc egyik legexkluzívabbkisvárosaként számon tartott Zollikonban található schoggiBar showroomként is működik, ahol a világ minden tájáról érkező érdeklődők, az igazi ínyencek...
Hamburger, sushi, sajttorta, csokis keksz, brownie? A megszállottak akár egész nap magukon hordhatják a legjobb falatokat. Újra divatosak a vicces, színes kiegészítők. Sőt, már a haspókok is remek választékot találnak, így akár reggel, délben, este az aktuális étvágyuknak és kívánságuknak megfelelő étel-ékszereket aggathatják magukra.
Csokoládé levest és malacsültet is kóstolhatnak a hétvégén mindazok, akik ellátogatnak a gyulai kiállítóhelyekre a múzeumok őszi fesztiválján. Dombi Ildikó a 3Témában a programok mellett az ezévi tervekről is beszélt. Dombi Ildikó ügyvezető a 3Témában beszélt arról, hogy milyen területeken csatlakozik Gyula a múzeumok őszi fesztiváljához az elkövetkezendő két hétvégén.
Három ausztrál testvér hatalmas ötlete sok pénzt hozott nekik a konyhára, miután ntellás fánkjaikat rózsacsokrok mintájára kezdték el árusítani Sydney-ben. A Dessertboxes, vagyis Desszertdobozok névre keresztelt cég célja, hogy az unalmas ajándékcsomagokat és virágcsokrokat, jópofa és finom desszertkombinációkkal váltsák fel.
Hamarosan itt a tél és kezdődik a forró italok szezonja. Éppen ezért elérkezettnek látjuk az időt, hogy összefussunk az idei év első téli gasztróünnepére, és megigyuk az éves forró csokoládé adagunkat. Hiszen a forró csokit ki ne szeretné? Figyelem, a tervezett helyszín közben megváltozott!
Továbbra is csak a Ritter Sport gyárthat egyenlő szárú négyszög alakú csokoládét, ítélt a német Szövetségi Bíróság – a Milka és a többi vetélytárs számára ez tilos. A bíróság szerint az áru formáját csak akkor lehet szabadalommal védeni, ha az a technikai hatásnál többet hordoz – ez pedig a Ritter Sportnál nem áll fenn.
Számtalan érvünk van a csokoládéfogyasztás mellett. Most csak 10+1 okot sorolunk fel, ami miatt csokit KELL enni. Például fantasztikus hatóanyagokat tartalmaz: a feniletilamin stimulálja az agy orgazmusközpontját, kéjközpontját", a szerotonin fokozza az örömérzetet, a koffein serkent és frissít, a triptofán pedig jókedélyűvé tesz bennünket.
Álmodoztatok már arról, hogy a kedvenc ételeitek vagy édességeitek egyszer XXL-es méretben vagy éppen hatalmas mennyiségben álljanak rendelkezésre? Nos, az álmok gyakran valóra válhatnak, különösen akkor, ha elkészítitek otthon a harapnivalóitok óriás változatát. Csak aztán az álom nehogy rémálommá váljon, és gyomorrontás legyen a vége...