Nyomtatás

Már csokoládé is készül 3D nyomtatóval

2020-04-01 1067

A Barry Callebaut nevű vállalat, amely a világ csokoládé-ellátásának a negyedéért felelős, ínyenc vásárlói számára hozzáférést biztosít a személyre szabott minták tömeges nyomtatásához. A 3D technológia a Mona Lisa márkanév alatt lesz elérhető – összegzi a Bloomberg.

A 3D nyomtatásnak köszönhetően egyedi figurák, díszek és színes csokoládék készülnek majd.

Az 1996-ban alapított vállalat éveken át kísérletezett, hogy a 3D nyomtatók képesek legyenek kezelni valamilyen formában a csokoládét. A cég által kifejlesztett technológiával akár több ezer darabot is ki lehet nyomtatni a korábbiaknál rövidebb idő alatt.

Az üzleti ügyfelek kidolgozhatják terveiket és formáikat több különböző méretben, és ezek a nyomtatott csokoládék alkalmasak lesznek desszertek, édességek, italok és sütemények egyedi díszítésére.

Ez nem egy egyszeri nyomtatás, ezt már folyamatosan tudjuk gyártani" – nyilatkozta Pablo Perversi, Barry Callebaut innovációs vezetője.

Ugyanakkor azoknak a vásárlóknak, akik személyre szabott csokoládét vennének otthonra, még várniuk kell, mivel a Barry Callebaut – amely olyan cégeknek készít csokoládét, mint a Nestlé, az Unilever és a Hershey – először az ínyenc ügyfelekkel fog együttműködni, és csak ezután lehet majd magánszemélyként is vásárolni. Sőt, később bárki megvásárolhatja házi használatra a csokoládé nyomtatót.

A cég 3D nyomtatóval készült csokoládéinak első megrendelője a Van der Valk holland szállodalánc.

A csokoládéipar az utóbbi időben növekedési kihívásokkal néz szembe: a Barry Callebaut által a múlt hónapban közzétett adatok szerint a novemberrel zárult három hónapos időszakban stagnáltak a bevételeik. A Lindt & Spruengli pedig nemrég azt jelentette be, hogy a gyenge üzletmenet miatt ötven üzletének bezárását tervezi az Egyesült Államokban.

(Forrás: www.origo.hu)

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből