Nyomtatás

Boldogasszony csipkéje és Kicsi Gesztenye: megjöttek a 2019-es országtorták receptjei

2886

Ha január eleje, akkor Az ország tortája és Magyarország Cukormentes Tortája receptjei. A cukrászok honlapja az év első napjaiban nyilvánosságra hozta a Boldogasszony csipkéje és a Kicsi Gesztenye receptjeit, így a két tavalyi győztest már bárki elkészítheti otthon.

Tavaly augusztus óta a legtöbb cukrászdában bárki megkóstolhatta Az ország tortáját és Magyarország Cukormentes Tortáját. A 2019-ben győztes Boldogasszony csipkéje málnás, a Kicsi Gesztenyében pedig - váratlan fordulat - a gesztenye dominál. Január elején a szokásoknak megfelelően a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete honlapján tette közzé a két országtorta elkészítési módját. A recepteket változtatás nélkül közöljük.

A málna dunántúli népies elnevezése. Nevét csipkézett leveleiről kapta és ízletessége mellet gyógyhatása is figyelemre méltó, magas vitamintartalma miatt az egyik legegészségesebb gyümölcsünk. A tortában minden rétegben jelen van a málna, így egy torta több, mint 600 g málnát tartalmaz! A torta tetejére citromos, bazsalikomos felvert ganache kerül, olyan formán, hogy csipkét idézzen. A hézagokat málnazselével töltjük k. Liofilizált málnadarabokkal megszórt meringgel díszítjük.

Olvass tovább: Boldogasszony csipkéje és Kicsi Gesztenye: megjöttek a 2019-es országtorták receptjei

(Csokoládé Világ)

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből