A fennállásának 100. évfordulóját ünneplő Szerencsi Csokoládégyár tiszteletére alkalmi bélyegsort bocsátott ki a Magyar Posta. A bélyegek bemutatására szervezett szerencsi eseményen az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára kiemelte: a Szerencsi Csokoládé az egész nemzet számára fontos…
Az Emirates légitársaság járatain több mint 40 millió gourmet csokibonbont szolgálnak fel évente. A csokoládé világnapján az Emirates bemutatja, milyen különlegességeket kóstolhatnak az édesszájú utasok.
A felmelegedési hullám átrendezi az édesipart is, a legsikerebb termékkategóriákká a jégkrém, illetve a keksz és az ostya válik - hangzott el a Magyar Édességgyártók Szövetsége által szervezett sajtótájékoztatón az ostya és hozzá kapcsolódó termékkategóriáról.…
Magyar rekordként 5000 adag somlói galuskát készítettek el és osztottak ki Fóton, a Soml(y)ói Feszten. A magyar cukrászat egyik legismertebb süteménye Fóton született meg, nevét is a helyi Somlyó-dombról kapta. A város célja, hogy a…
A mai kor embere folyamatos cukorsokkban él. Korántsem tulajdonítunk a cukorfogyasztásnak olyan mértékű jelentőséget, mint amekkora hatással van az életünkre és a mindennapjainkra. Június 27-e, A Cukorbetegek Világnapja arra hívja fel a figyelmet, hogy ez…
Jakabfi Dávid magyar desszertséfet nemrégiben egy Michelin-csillagos étterem, a Kulturhof Stanggas Solo Du hívta meg oktatni Németországba. Sőt, a kétnapos kurzus után a német étterem séfje még az étlapot is átdolgozta: Dávid kókuszos madárteje is…
Akármennyire is szeretnénk néha kitörni a megadott keretekből, ha nem tartjuk be a piskótakészítés szabályait, nem lesz finom a sütemény. Megmutatjuk, mire kell mindenképp figyelni.