Nyomtatás

Csokis-mandulás marcipános bejgli

874

A bejgli magyar nevén mákos vagy diós tekercs, tradicionális magyar karácsonyi étel, hagyományosan dióval vagy mákkal, újabban gesztenyével, meggyel vagy aszalt szilvával töltött édesség, de létezik meggyes-mákos, gesztenyés-szilvás, almás-mákos és káposztás változata is. Nézzünk egy karácsonyi ínyecséget csokis-mandulás marcipános változatot.

Hozzávalók:

Tészta:

150 ml tej

4 g instant élesztő

1 ek- cukor

1 tojássárgája

200 g olvasztott vaj

500 g liszt

1 tojás

Töltelék:

300 g mandula

200 g étcsokoládé

100 ml habtejszín

400 g marcipán

Elkészítés:

  1. A tejet melegítsd meg, add hozzá a cukrot, az élesztőt, a tojássárgát, és a vajat. Ezeket alaposan keverd össze, majd hagyd állni 10-15 percig. Ez idő alatt szitáld át a lisztet egy nagy tálba, a negyedóra elteltével add hozzá a tejes keveréket, és gyúrj belőle egy tésztát. Ha ezzel végeztél, akkor tedd félre, és készítheted is a tölteléket.
  2. A csokit törd apró darabokra, és a habtejszínnel együtt olvaszd fel. A mandulát daráld finomra, és keverd hozzá az olvasztott csokihoz. A lényeg, hogy egy jól kenhető krémet kapj.
  3. Ezután ismét a tésztáé a főszerep. Tedd a tésztát a lisztezett munkalapra, vágd ketté, és nyújtsd téglalap alakúra. Ezután tedd félre.
  4. Következik a marcipán. A munkafelületre tegyél egy nagyobb folpack darabot, erre helyezd rá a marcipánt, tegyél rá egy újabb fóliát, majd így nyújtsd ki vékonyra.
  5. Ezután ismét a tészta kerüljön a deszkára, majd helyezd rá a vékonyra nyújtott marcipánt, amire kanalazd rá a csokis masszát, és kend el. Ha ezzel elkészültél, akkor tekerd fel a bejgliket, szurkáld meg villával, majd kend meg először tojássárgával, utána tojásfehérjével. A 180 fokra előmelegített sütőbe tedd be 40 percre, és már el is készültél.

I Forrás: habostorta.hu

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből