Nyomtatás

Mézeskalácsos forró csoki a bekuckózós napokra: sok fűszerrel készítsd

454

A forró csoki világszerte közönségkedvenc, kicsik és nagyok közt egyaránt. Egy mesésen illatos, fűszeres és selymes változatért ezt a receptet készítsd el!

A hűvösebb idők beálltával beköszönt a teák és forró csokik ideje is. Utóbbiból sokszor az egyszerűbbnek tűnő opciót keressük, és előre összeállított porokból készítjük, vagy kávézókból szerezzük be. Ha viszont egy igazán krémes és léleksimogató forró italt szeretnél, akkor ebből is érdemes a házit választanod. 

Ebben a receptben a tehéntejet kókuszitallal pótolhatod, így akkor sem kell lemondanod erről az ínyencségről, ha nem ihatsz tejet. A névadó mézeskalács-ízélményért a fahéj, a szerecsendió és a gyömbér felel, és fontos, hogy jó minőségű holland kakaóport használj, legalább 20 százalékos kakaóvaj-tartalommal.

Mezeskalacs forrocsoki 1

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 3,5 dl kókuszital
  • 2,5 ek kakaópor
  • háromnegyed tk gyömbérpor
  • negyed tk fahéj
  • negyed tk szerecsendió
  • másfél ek juharszirup
  • 1 tk nyílgyökérpor vagy kukoricakeményítő
 

Elkészítés:

Alaposan keverjünk össze 250 ml kókuszitalt a fűszerekkel, a kakaóval, a juharsziruppal, és közepes hőmérsékleten kezdjük forralni.

A maradék tejben keverjük csomómentesre a nyílgyökérport vagy kukoricakeményítőt, és öntsük a forrásban lévő fűszeres tejhez. Folyamatos kevergetés mellett várjuk ki, amíg a forró csoki besűrűsödik. 

Pár perces hűtés után öntsük bögrékbe, és melegen fogyasszuk.

Tipp: a nyílgyökér hamarabb besűrűsödik, így ha azt használod, elég 40-45 másodpercig főznöd. A kukoricakeményítőnek 1,5-2 percre is szüksége lehet, de a végeredmény mindkét esetben ugyanolyan krémes lesz.

I Forrás: sobors.hu

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből