Nyomtatás

Boston krémes szelet

1750

Ezzel a fajta süteménnyel szerettem volna kedveskedni egyik ismerősömnek, de mint kiderült, nem tudtam, mivel a nagy rohanásban úgyis az egész tönkrement volna. Szóval hogyha valakinek szállítható édesség kell, akkor ez nem az.  Ez az a fajta krémes jóság, amit otthon az ember kézzel-lábbal megehet, és nem néznek rá rondán. 

Hozzávalók
tészta

125 g finomliszt
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
150 g barna cukor
40 g vaj (puha)
1 teáskanál vaníliaaroma
1 db tojás (szobahőmérsékletű)

puding

2.4 dl tej
1 teáskanál vaníliaaroma
3 db tojássárgája
4.5 evőkanál étkezési keményítő
6 ek cukor

tetejére

60 g étcsokoládé
60 ml főzőtejszín
1 ek juharszirup

Elkészítés
tészta

  • A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy kisebb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  • Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval és a sütőporral.
  • Másik tálban habosra keverjük a vajat a cukorral és a vanília aromával, majd hozzáadjuk a tojást is, és simára keverjük.
  • Beleforgatjuk a lisztet is (ha túl darabos vagy sűrű lenne a tészta, mint az én esetemben, akkor öntsünk hozzá egy kis tejet), majd a formába egyengetjük, és 20-22 perc alatt megsütjük. Ha kész, sütőből kivéve rácson hagyjuk hűlni.
  • Amíg a piskóta hűl, megcsináljuk a pudingos réteget. Közepes lángon összekeverjük a tejet 3 ek. cukorral, és éppen hogy csak felforraljuk.
  • Egy másik tálban összekeverjük a tojássárgákat a maradék 3 ek. cukorral és vaníliával. Majd hozzákeverjük a keményítőt is, és simára keverjük.
  • Lassan a sárgákhoz öntjük a tej felét, és jól elkeverjük. Majd a tojásos keveréket visszaöntjük a lábasba, és folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon tovább főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Kicsit hagyjuk, hogy lehűljön, közben megkeverjük párszor, hogy a teteje ne bőrösödjön.
  • A vaníliás réteget a kihűlt piskótára öntjük, és hűtőben hagyjuk teljesen megszilárdulni.
  • A csokis réteghez a tejszínt és a juharszirupot mikróban felforraljuk, hozzáadjuk a csokit, majd állni hagyjuk 5 percig, kevergetés nélkül. Majd simára keverjük az egészet, ráöntjük a kihűlt pudingrétegre, és hűtőbe visszatéve hagyjuk még egyszer lehűlni. Ha a csoki is megszilárdult valamennyire (mert nem fog teljesen), lehet szeletelni és befalni. :)

Sütés hőfoka: 180 °C
Sütés módja: hőlégkeveréses
Sütés ideje: 20 perc

I Forrás: nosalty.hu

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből