Nyomtatás

Csokis keksz

1353

Domokos Annamária, az Egy falat egészség blog szerzőjének receptje. Annamari 2012 óta alkot glutén-, tej- és cukormentes süteményeket, amelyeket országszerte megtalálhatsz kávézókban, cukrászdákban és akár bioboltokban is. Kedvenc területe a receptfejlesztés, legyen szó akár paleo, vegán, autoimmun vagy FODMAP diétáról. További szuper receptekért, tartalmakért kövesd Annamarit a Facebookon és az Instagramon is!

Ez az a keksz, ami nálunk rögtön elfogy. Próbáltam már dupla adagot sütni belőle, de akkor se jártam sok sikerrel, mert estére már csak a morzsák csücsültek a kekszes edény alján. Nem is csoda, hogy ilyen kapós, hiszen ki tudna ellenállni ennek a kívül roppanós, belül omlós csokis keksznek? Ráadásul glutén-, tej-, finomítottcukor- és tojásfehérjementes is!

Hozzávalók

12-14 darabhoz

  • 75 g darált mandula vagy zsíros mandulaliszt
  • 75 g tápiókaliszt
  • 2 csipet szódabikarbóna/sütőpor
  • 2 csipet őrölt vanília
  • 2 tojássárgája
  • 1 evőkanál meleg víz (10 g)
  • 95 g kókuszvirágcukor vagy eritrit
  • 90 g kókuszolaj felolvasztva
  • 50 g csokicsepp/csokidarabkák

Elkészítés

 

Egy edénybe mérjük ki és keverjük össze a darált mandulát, a tápiókalisztet, a szódabikarbónát és a vaníliát.

Egy másik tálban gépi habverővel kezdjük el felverni a tojások sárgáját, majd adjuk hozzá a meleg, de nem túl forró vizet, és addig verjük, amíg szép habos nem lesz. Miközben verjük a habot, apránként adagoljuk hozzá a kókuszvirágcukrot, majd végül a folyékony kókuszolajat is.

Ezután fokozatosan adjuk hozzá a lisztes keveréket, és kanál segítségével jól dolgozzuk össze a tésztát. Legvégül pedig gyúrjuk bele a csokicseppeket is. A tésztát minimum 30 percet szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni.

Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.

A masszából formázzunk dió nagyságú gombócokat, és helyezzük őket egymástól 2-3 cm távolságra, egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Mivel ez a tészta nem terül túlságosan, ezért, ha laposabb kekszeket szeretnénk, érdemes a tenyerünkkel kicsit ellapítani a gombócokat.

A kekszeket 8-10 perc alatt süssük készre. 

 

(Forrás: www.izeselet.hu)

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből