Nyomtatás

A klasszikus francia eclair fánk most Valentin-napra

1977

Farsang, Valentin-nap, mindegy! Imádjuk a fánkot minden formában. A Nosalty szerzője, Gerzsenyi Flóra most a francia eclair fánk szerelmetes receptjét hozta el nektek.

Január van, új év, új én, és bár nem fogadtam meg semmit, a cukorlavinát tovább görgetem: az év első CUKORSOKK-jában klasszikus, francia eclair fánkot készítettem.

Ebben a részben, mint láthatjátok, kicsit összegyúrtuk a farsangot és a Valentin-napot, így két legyet üthetünk egy csapásra. Farsangkor, mint tudjuk, népszerűek a fánkreceptek, Valentin-napkor pedig szokás megörvendeztetnünk kedvesünket (vagy akár magunkat) valamiféle-fajta édességgel, desszerttel. Miért ne lehetne a kettőt egyben letudni?

Receptért katt ide!

Na pont ez az a recept, ami mindkét alkalomhoz tökéletesen illik – a titok igazából az eclair dekorálásában és a tálalásában rejlik, amit mindig az adott eseményhez igazíthatunk. A farsangihoz használhatunk változatos, színes cukorszórásokat, gyöngyöket, darákat, mindenféle bigyókat-bogyókat. Ettől lesznek vidámak, bohókásak és színpompásak a fánkik.


Receptért katt ide!

A Valentin-napihoz viszont a letisztultabb, természetesebb hatású kiegészítőket ajánlom: friss, szárított vagy aszalt gyümölcsöket, magvakat, akár ehető virágokat.

Receptért katt ide!

Azért pár szót ejtsünk magáról a süticsodáról is

Az eclair egy klasszikus francia teasütemény, égetett tészta az alapja – egy főzött vaníliakrémmel (sárgakrémmel, cukrászkrémmel) töltött, és lágy csokoládéganache-ba mártott desszertremek. A sütemény a 19. században született, és eredetileg 'pain à la Duchesse'-nek (kenyér hercegnő módra) vagy 'la petite Duchesse'-nek (kis hercegnő) hívták. Később kezdték el 'éclair'-nek nevezni, ami a 'villám' szóból ered, és arra utal, hogy bizony villámgyorsan elfogy. Higgyétek el, nem lesz ez másképp most sem...

Desszertdoboz Valentin-napra

Készítettünk egy kis desszertdobozt is, ami inspirációt adhat, hogyan lepjétek meg kedveseteket egy szívből jövő, házilag készített finomsággal. Bár azt azért szeretném megjegyezni, hogy nem kell Valentin-napnak vagy más egyéb alkalomnak lenni ahhoz, hogy kedvesedjünk szeretteinknek, sőt, ezzel a recepttel akár önmagunkat is kényeztethetjük.

(Forrás: www.nosalty.hu)

 

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből