Nyomtatás

Készítsünk ellenállhatatlan vegán trüffelt!

901

A csokoládéban az is jó, hogy megszámlálhatatlan formában kóstolhatjuk és élvezhetjük. Táblás csoki, bonbon, trüffel, forró csoki, hogy csak párat említsünk. Sőt, ami még külön klassz benne, hogy könnyen, gyorsan magunknak vagy vendégeinknek is készíthetünk vendégváró édes falatkákat – hogy az ehető saját gasztróajándék lehetőségéről ne is beszéljünk. Ha a vendégeink között laktózmentes diétát követők vagy vegán módon étkezők is vannak, akkor sincs aggodalomra, mert a következő recept még a tejmentesen étkezőknek is megfelelő és őket is megörvendezteti majd, mindenfajta kompromisszum nélkül. A képen látható krémes vegán trüffelt akár kis nyárson is tálalhatjuk vendégváró desszertfalatkaként.

A recept hozzávalói egészséges ételeket árusító boltokban könnyen elérhetők, az étcsokoládé pasztillát pedig a Harlequin Chocolates webshopjában is be lehet szerezni.

Hozzávalók

  • 225 ml cukormentes mandulatej
  • 250 g étcsokoládé pasztilla
  • 25 g kókuszvirág cukor
  • 1 evőkanál datolyaszirup
  • egy csipet só
  • 8-10 ml kendermagolaj (olivaolaj is lehet)
  • 40 g durvára őrölt mandula
  • további finomabbra őrölt mandula a forgatáshoz (vagy kakaópor)
  • egy kevés őrölt koriander

Elkészítés

A mandulatejet a cukorral, datolyasziruppal és a csipet sóval felforraljuk majd ráöntötjük a étcsoki pasztillára. Lazán elkeverjük, majd állni hagyjuk pár percig lefedve. Ezután jön a durvára őrölt mandula, az olaj és a kevéske őrölt koriander. A kendermagolajat jól kiegészíti a koriander, de persze tetszés szerint kihagyható ez a csipet fűszer. A kendermagolaj is helyettesíthető pl. jó minőségű olivaolajjal. Még egy kicsit várnunk kell a kóstolásig - a leendő finomságunk kb. 10 percet pihen a hűtőben, majd kb. 30 percig szobahőmérsékleten állhat a golyóvá formázás előtt. Ha kis tepsibe kiöntjük a csokis masszát, hamarabb formázható.

Miután látjuk, hogy szép krémes, de formázható az állaga, összegyúrjuk kis golyócskákká és megforgatjuk a mandulában. Ha szeretnénk nyárson tálalni, akkor 3-4 golyócskát felfűzünk és úgy tálaljuk.

Kész is a krémes-finom vegán csokis desszertünk. Miután megkóstoljuk, egy egész új világ tárulhat elénk, hogy vegán módon is milyen ízletes édességeket, trüffeleket lehet készíteni. A Harlequin Chocolates választékában is sokféle vegán csokoládét kínálunk az édességkedvelők nagy örömére.

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből