Nyomtatás

Karácsonyi csokoládélikőr

2034

Selymesen lágy, nagyon krémes, nem túl édes és nem nagyon ütős ünnepi kortyolni való ez a csokilikőr, mennyei, vendégvárónak, kuckózáshoz, de ajándékba is csillagos ötös, és plusz piros pont, hogy egyszerűen és gyorsan elkészül.

Egy kényeztető, édes itóka mindig emeli az ünnepi pillanatok fényét, ez a csokis krémlikőr tökéletes koccintáshoz, de akár tiramisut, pohárkrémet vagy egy kis fagyit is megbolondíthatunk vele, isteni a délutáni tejeskávéba egy kuckózós napon... Sűrű és krémes, a legegyszerűbb vodkával is elkészíthető, viszont érdemes magasabb kakaótartalmú étcsokival készíteni, mert ez adja meg a lényegét, igaz, kerül bele még kakaópor és vanília is, sőt egy kevés kávé, aminek az íze nem igazán érződik, de kikerekíti a csokis aromákat.

Hihetetlenül egyszerű elkészíteni, az alapanyagokat csak össze kell melegíteni, az alkoholt pedig a végén, már a tűről levéve hozzákeverni. Jót tesz neki, ha legalább 1 éjszakát hagyjuk összeérni az ízeket, de hűtőben 3 hétig bátran eltartható. Fogyasztás előtt mindenképpen érdemes jól felrázni, mert a csoki benne besűrűsödik, és leül az aljára.

Hozzávalók
  • 2db tojássárgája
  • 15dkg cukor
  • 3dl tej
  • 2dl tejszín
  • 10dkg étcsokoládé
  • 1ek aroma
  • 2dl fehér rum

Elkészítés

  1. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. A tejet egy lábasba öntjük, hozzáöntjük a tejszínt és felmelegítjük. Hozzáöntjük a tojásos cukrot, majd állandó kevergetés mellett kb. 10-15 perc alatt besűrítjük.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét, és addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem olvad. Hozzákeverjük a rumos meggy aromát. Állandó kevergetés mellett langyosra hűtjük és hozzáadjuk a rumot is.
  3. Tiszta üvegbe töltjük és legalább 2 napot érni hagyjuk hűtőszekrényben.

 

(Forrás: www.mindmegette.hu)

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből