Nyomtatás

Édességek a fogyókúrában: 3 csokis recept

688

Bár a karcsúsodni vágyók szemében a desszertfogyasztás „főbenjáró bűnnek” tűnhet, a fogyókúrába némi édesség igenis belefér, csak nem mindegy, hogy mi és milyen mennyiségben. Jöjjön néhány finomság csokoládéval.

A magas kakaótartalmú étcsokoládé mértékkel fogyasztva beilleszthető a testsúlycsökkentő étrendbe desszertek alapanyagaként vagy önmagában. Utóbbi esetben ebéd vagy vacsora után 2 kockányit javasolt enni belőle. Az alábbi édességek a fogyókúrában úgy kaphatnak helyet, hogy a csokis-almás zabkását vagy a bögrés banános csokidesszertet például reggelire fogyasztod, a csokis gyümölcsfalatokból pedig főétkezések között, könnyű nassolnivalóként eszel néhány szemet.

Csokis-almás zabkása

Hozzávalók (2 személyre):

50 g apró szemű zabpehely

200 ml zsírszegény tej

1 db nagy alma

40 g legalább 70% kakaótartalmú étcsokoládé

energiamentes folyékony édesítőszer

őrölt fahéj

Elkészítése:

A zabpelyhet főzzük fel a tejjel, és hagyjuk kicsit összeállni. Ezután keverjük össze a lereszelt almával, az apróra darabolt csokoládéval, majd ízlés szerint adjunk hozzá pár csepp energiamentes édesítőszert és őrölt fahéjat.

Miért jó választás reggelire? Ez a fogás is bizonyítja, hogy az édességek a fogyókúrában igenis szerepelhetnek: a lassú felszívódású zabpehely tökéletes választás reggelire sovány tejjel és vitamindús almával párosítva.

Banános csokidesszert

Hozzávalók (1 személyre):

1 db érett banán

1 késhegynyi sütőpor

1 ek zabpehelyliszt

1 ek cukrozatlan kakaópor

őrölt fahéj

mézeskalács fűszerkeverék

vaníliaaroma

ízlés szerint folyékony energiamentes édesítőszer

Elkészítése:

A banánt villával pépesítsük, majd adjuk hozzá a kakaóval és a sütőporral elkevert zabpehelylisztet. Kóstoljuk meg, majd ízlés szerint édesítsük, fűszerezzük. Kanalazzuk egy bögrébe, és tegyük be a mikróba 3 percre. Miután kivettük, hagyjuk kicsit kihűlni.

Miért jó választás reggelire? Szintén lassú felszívódású szénhidrátot tartalmaz, amit a zabpehely képvisel. A gyors energiát adó, édes banánnal párosítva szuper reggeli, főleg úgy, ha egy kevés fehérjével is felturbózod: kanalazz rá 1-2 ek natúr joghurtot!

Csokis gyümölcsfalatok

Hozzávalók (10-12 darabhoz):

80 g magas kakaótartalmú étcsokoládé

1 púpozott evőkanál zabkorpa

1 db alma

1 db körte (vagy más, ízlés szerinti gyümölcs, kivéve banán)

Elkészítése:

Az étcsokoládét egy kevés vízzel forró vízfürdő felett olvasszuk meg, majd alaposan keverjük össze a zabkorpával. A gyümölcsöket vágjuk fel 10-12 darabra, mártsuk ezeket a csokis zabkorpába, majd hagyjuk rajtuk megdermedni a bevonatot.

(Forrás: dietaesfitnesz.hu)

 

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből