Nyomtatás

Sütés nélküli kakaós energiagolyó: cukor helyett datolya édesíti

1570

Nem csak azoknak érdemes elkészíteniük, akik nem szeretnék bekapcsolni a sütőt, nyers vegán receptnek sem utolsó. Szuperegészséges és nagyon finom a kakaós energiagolyó, az alapját különböző magvak, kókusz és datolya képezi, utóbbi tökéletesen helyettesíti a cukrot, természetes édesítő. Aki szeretné, juharsziruppal még édesebbé teheti a masszát, de ez el is hagyható, bár jól hangzik az édesítés ezen formája, sajnos nem egészségesebb, mint a cukor. 

Nyers vegán receptről van szó, hiszen sütés nélkül készül, ráadásul annyi idő alatt, amíg az alapanyagokat összeaprítjuk. A dió és a mandula többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaznak, amelyek csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, illetve rengeteg B- és E-vitamin van bennük. Bár hámozott mandulát is kapni a boltokban, nem érdemes megpucolni, a belső barna színű héjnak magas az antioxidáns tartalma.

Az energiagolyó kalóriatartalma igen magas, akár már 3 darab felérhet egy teljes körű reggelivel, úgyhogy mértékkel fogyasszuk. 

Kakaós energiagolyó

Hozzávalók 10 darabhoz:

  • 6 darab datolya
  • 60 gramm dió
  • 60 gramm mandula
  • 50 gramm kókuszreszelék
  • 50 gramm kakaópor
  • 1 evőkanál víz
  • 1 evőkanál juharszirup
  • 1 csipet
 

Elkészítés:

A megtisztított diót és mandulát tegyük aprítógépbe, majd daráljuk őket egészen pici darabokra.

Adjuk hozzá a kimagozott datolyát, kókuszt, kakaót, vizet, juharszirupot és sót, majd addig dolgoztassuk a gépet, míg szinte tésztává nem áll össze a massza.

A masszából készítsünk tetszőleges méretű golyókat, tegyük őket egy tálcára, fedjük le fóliával, majd tegyük a hűtőbe körülbelül 1 órára, mielőtt kínálnánk.

(Forrás: www.sobors.hu)

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből