Nyomtatás

Nem olaszos, de isteni az édes pizza sok eperrel – Imádni fogják a gyerekek

1243

Pizza, mogyorókrém és eper, három olyan meghatározó alapanyag, amit nagyon sokan szeretnek, főleg a gyerekek.

A kreatív, határokat nem ismerő hobbiszakácsoknak köszönhetően rengeteg finom, különleges vagy épp érdekes étel született már, az egyik ilyen az édes pizza, amire a megszokott feltétek helyett mogyorókrém és eper kerül.

Az édes pizza tésztája marad a szokásos, csak egy picivel több cukor kerül bele. Én a'la nature szoktam készre sütni, majd miután elkészült, megkenem mogyorókrémmel, majd ráteszem az epret - szerintem így a legfinomabb a pizzadesszert. Van, aki mogyorókrémmel megkenve tolja a sütőbe és a végén szórja rá a friss epret, de ha nem vagytok oda a mogyoróért, mascarponés krémet is kanalazhattok a tésztára.

Édes pizza eperrel

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta:

  • 50 dekagramm liszt
  • 1 csipet só
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 deciliter langyos víz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 tasak szárított élesztő (7 gramm)

Feltét:

  • ízlés szerint mogyorókrém
  • 500 gramm eper

Előkészítési idő: 1 óra
Elkészítési idő: 30 perc

Elkészítés:

A tészta alapanyagait tálba öntjük és simára dagasztjuk, nem kell az élesztőt felfuttatni, nyugodtan mehet minden a tálba, majd takarjuk le konyharuhával és 1 órán át pihentessük.

A tésztát pihentetés után enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk, majd enyhén olajozott tepsire helyezzük, a felszínét villával megszurkáljuk, majd 200 fokos előmelegített sütőbe toljuk 10-20 percre sülni. A kész tésztát tetszőlegesen megkenjük mogyorókrémmel, eperdarabokkal pakoljuk tele, ha szeretnénk, megszórjuk porcukorral, és már lehet is falatozni.

(Forrás: sobors.hu)

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből