Nyomtatás

Isteni, fehér csokis kókuszgolyó – Lágy lesz az olvasztott csokitól, ropogós a kókusztól

4313

A kókuszgolyót mindenki szereti, nem találkoztam még olyan emberrel, aki nemet mondott volna rá, mikor megkínálták.

A kókuszgolyó minden vendégség vagy baráti összejövetel elengedhetetlen tartozéka. Szinte mindenki készített már, mert nagyon egyszerű, sütni sem kell, ráadásul nagy mennyiségben sem nagy munka az elkészítése. Kicsit mindenki másképp csinálja, van, aki tesz meggyet a közepébe, van, aki nem, de a végeredmény nagyjából ugyanaz.

Ez a változat most annyiban más, hogy fehér csokiból készül egy kis tejszínnel dúsítva, amitől fantasztikusan krémes állagot kap. Mondanom sem kell, nálam, amiben fehér csoki van, csak nyerő lehet.

Fehér csokis kókuszgolyó

Hozzávalók:

  • 50 gramm édes keksz
  • 1 evőkanál rumaroma
  • 150 gramm fehér csokoládé
  • 50 milliliter tejszín
  • 100 gramm kókuszreszelék

Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 25 perc

Elkészítés:

A kekszet zúzzuk egészen apróra, akár kézzel, akár aprítógéppel. Tegyük bele egy tálba, öntsük rá a rumaromát, keverjük össze. A csokit törjük össze, öntsük rá a tejszínt, majd olvasszuk fel mikróban vagy lassú tűzön. Ha felolvadt, öntsük rá a kekszes keverékre, és addig keverjük, míg krémes állaga nem lesz.

Takarjuk le a tálat, tegyük hűtőbe 2 órára.

A kókuszreszeléket szórjuk egy másik tálba. A kekszes-csokis masszából vegyünk ki mindig egy teáskanálnyi adagot, majd gyorsan formázzunk belőle gombócot, végül jó alaposan forgassuk meg a kókuszreszelékben. Ha készen vagyunk, a kész gombócokat ismét tegyük hűtőszekrénybe néhány órára kínálás előtt.

(Forrás: sobors.hu)

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből