Nyomtatás

Csokipot zöldcitrommal és tengeri sóval

964

Az egyik gyengeségem az étcsoki. Főleg, ha különleges ízesítésű. Legutóbb citromos-kardamonos változatot kóstoltam, de a lime-os-tengeri sós változatot nem tudta ledönteni a trónról. Ennek a receptnek a kikísérletezése kicsit rizikós volt, mert a citrus gyümölcsök tejtermékkel való főzése majdnem minden esetben zsírkicsapódást okoz. A három tényező közül egyet ki kellett küszöbölnöm, a melegítést.

hozzávalók 3 adag

  • 20 dkg 70%-os étcsokoládé
  • 1.5 dl dupla tejszín
  • 0.75 ml víz
  • 1 lime-ból nyert limelé
  • 0.5 kávéskanál tengeri só

elkészítés 
  1. A két tábla csokit felolvasztjuk habfürdő felett. Nem ajánlatos más módon, mert az étcsoki hamar megég, és elrontja a desszert ízét. A forró víz egy részét később használhatjuk a receptben.
  2. Ha teljesen felolvadt, félretesszük hűlni.
  3. Ha már csak langyos, belekeverjük a tejszínt két evőkanalanként.
  4. A lime levében elkeverjük a tengeri sót, és hozzáadunk 0,25 ml vizet. Elkeverjük.
  5. A sós lime levet evőkanalanként adjuk hozzá a tejszínes csokihoz, és minden evőkanál lével csomómentesre keverjük.
  6. A már lehűlt, csak langyos vízből evőkanalanként adunk hozzá még fél decit. Ha szükséges, habverővel kikeverhetjük, de csak fél percig, mert könnyen csomósodik. Én kézzel vertem habverővel.
  7. 3 teáscsészébe kanalazzuk. A tetejét elegyengethetjük. Cling filmmel letakarva egy éjszakára hűtőben hagyjuk dermedni. Másnap tálalás előtt reszelt limehéjjal díszítjük.

(Forrás: www.nosalty.hu

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből