Nyomtatás

Sós, tört csokis keksz – isteni és könnyen elkészíthető finomság

1754

Szeretsz valamit csipegetni a reggeli kávéhoz vagy ebéd után vágysz egy kis desszertre? Netán a családot is meglepnéd valami egyszerű, de nagyszerű finomsággal? Akkor ez a keksz pont neked való! És a gyerek is bevonható a készítésbe…

HOZZÁVALÓK:

200g étcsoki (70 % Valrhona, de bármilyen  ilyen magas kakaótartalmú is megfelel)
125g puha vaj
150g kristály cukor
100g nád vagy kókuszvirág cukor (én az utóbbit használtam, aki nem szereti a karamellás ízét, a nádcukor vagy barnacukor is tökéletes)
2 db M méretű tojás
130g búza finomliszt
30 gr Valrhona 100% kakaópor (pont elfogyott amikor neki álltam, így rögtönözve Valrhona kakaóbab őrleményt ledaráltam és ez került bele, de bármilyen NEM cukrozott hollandi kakaópor is megteszi)
7 gr sütőpor
csipet só (Fleur de sel)

ELKÉSZÍTÉS:

Gőz fölött olvasszuk fel a csokit, tegyük bele a vajat. Egy szeparált edényben, habosítsuk ki a tojásokat a cukorral. Ez pár percet is igénybe vehet. Adjuk hozzá a csoki-vaj részt és jól keverjük át géppel. Végezetül adjuk hozzá a fennmaradó összes száraz hozzávalót.

Kanállal vagy habzsákkal formázzunk kis adagokat a sütőpapírra. A kekszek között hagyjunk bőven helyet, mert sütés közben terül! Sütés előtt mindegyik sütire szórunk egy kis tengeri sót (ez opcionális, ízlés szerint)

Ez a mennyiség ca. 3 átlagos méretű sütőlapra elég. Szilikonos sütőpapíron sütjük a kekszeket, 170 fokon. 10-12 percig.  Sütés után hagyjuk a sütőpapíron kihűlni.

Forrás: http://carrie.hu/

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből