Nyomtatás

Pikáns csokoládétorta céklával: ezt ki kell próbálni!

1083

Ha először furcsának tűnik a céklás csokitorta, gondold csak végig, hányféle zöldséget használunk a sütikbe íz- és állagjavításra. Ha a cukkini, a sütőtök vagy éppen a répa is illik a tésztába, akkor a cékla miért ne lenne jó bele? A színe élénkebb, az íze pedig édesebb, finomabb lesz. Tortafomában sütve, csokimázzal még elegánsabb. 

Krém hozzávalói:

5 dkg csokoládé
5 dkg pépesített főtt cékla
2,5 dkg vaj
2 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 ek étkezési keményítő
1 tojássárgája
10 dkg mascarpone
2 dl Hulala (v. tejszín)


Tészta:

A csokoládét és a vajat gőz fölött megolvasztjuk, majd hagyjuk kicsit hűlni. A céklát megfőzzük, megpucoljuk és leturmixoljuk.

Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután hozzákeverjük a felolvasztott vajas-csokoládét, majd a pépesített céklát.
Végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd jól összekeverjük.

A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát, és a tetejét egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes lángon 25-30 perc alatt készre sütjük. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)

A sütőből kivéve kicsit a formába hagyjuk, majd kivesszük rácsra téve, és teljesen kihűtjük.

(news.noinetcafe.hu)

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből