Nyomtatás

Adj ajándékba egy kis jókedvet! Forrócsoki-kockák, személyre szabva

1631

Egy jó kis forró csoki szuper egész télen, főleg, ha ilyen cuki, kockákba csomagolt verzióban kapja az ember, és nincs más dolga, csak forró tejet melegíteni hozzá.  Tökéletes ajándék, nemcsak azért, mert percek alatt összedobod, hanem mert aromákkal, gyümölcsökkel, esetleg egy kevés alkohollal vagy fűszerekkel tökéletesen testre tudod szabni.

Aki diétázik, annak cukormentes csokiból olvaszd, aki imádja a csípőset, annak csilit, télrajongóknak mézeskalácsfűszereket, gurmanoknak mentát, narancshéjat vagy mandulaaromát keverj bele. És ha már nekiláttál, akár magadnak is ajándékozhatsz belőle párat.

Olvaszd meg a csokit vízgőz fölött egy hőálló tálban, kis lángon, majd add hozzá a sót és a sűrített tejet is. Használhatsz tej-, fehér vagy étcsokit is, ízesítőnek pedig mehet hozzá a csili, fahéj, citrushéj, menta, mézeskalácsfűszer-keverék, vanília, kávé, karamell, esetleg egy kevés likőr. 

 A felolvadt és ízesített masszát töltsd kis jégkocka-, bonbon- vagy kisebb muffinformákba, és amikor dermedni kezd, állíts bele egy-egy kiskanalat vagy pálcát. Ha nagyon extrát szeretnél, még mielőtt teljesen megszilárdul, díszítheted csokicsíkokkal, pillecukorral, karamellmorzsával vagy cukorgyöngyökkel. 

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 2 tábla jó minőségű csokoládé
  • ízlés szerint ízesítők és fűszerek
  • 2 evőkanál sűrített tej
  • 2 csipet 

Olvaszd meg a csokit vízgőz fölött egy hőálló tálban, kis lángon, majd add hozzá a sót és a sűrített tejet is. Használhatsz tej-, fehér vagy étcsokit is, ízesítőnek pedig mehet hozzá a csili, fahéj, citrushéj, menta, mézeskalácsfűszer-keverék, vanília, kávé, karamell, esetleg egy kevés likőr.

A felolvadt és ízesített masszát töltsd kis jégkocka-, bonbon- vagy kisebb muffinformákba, és amikor dermedni kezd, állíts bele egy-egy kiskanalat vagy pálcát. Ha nagyon extrát szeretnél, még mielőtt teljesen megszilárdul, díszítheted csokicsíkokkal, pillecukorral, karamellmorzsával vagy cukorgyöngyökkel.

(Forrás: divany.hu)

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből