Nyomtatás

Szaloncukor házilag: 2 recept, amire karácsonykor szükséged lesz!

2870

Szörnyű érzés, amikor az ember karácsonykor egy csomag ehetetlen szaloncukrot fog ki. Biztosabb, ha magunk készítjük! Íme a málnás konzum és a narancsos-marcipános szaloncukor receptje.

Málnás konzum szaloncukor

Hozzávalók

  • 20 dkg porcukor
  • 1 ek víz
  • 1 ek málnaszörp
  • 15 dkg étcsokoládé (min. 65%-os)
  • 1/2 dkg liofilizált málna (elhagyható)

Elkészítés

    1. Egy kisebb nyeles lábasba tesszük a porcukrot a vízzel, és alacsony lángon addig főzzük, amíg a cukor felolvad, és egy egynemű, sűrű massza nem lesz. Ekkor hozzákeverjük a málnaszörpöt, majd folyamatos kevergetés mellett további 4-5 percig főzzük.
    2. A masszát egy nagyobb tálba öntjük, és kevergetve kihűtjük. Amkor kézmelegre hűlt,kézzelösszegyúrjuk. Diónyi mennyiségekből ovális formákat gyúrunk, majd egyegy tálcára sorakoztatjuk.
    3. A csokoládét vízgőz felett feolvasztjuk, majd egy villa segítségével belemártjuk a málnás falatokat. Az edény szélénlehúzzuk a csokoládétöbbletet, majd sütőpapírra téve hagyjuk megdermedni. Morzsolt liofilizált málnával megszórva díszíthetjük, mielőtt megdermed a csokoládé. 

Narancsos-marcipános szaloncukor házilag


Hozzávalók

15 dkg natúr marcipán massza
50 g kandírozott narancshéj
1 ek porcukor, a gyúráshoz
15 dkg 65%-os étcsokoládé

Elkészítés

    1. A marcipánmasszát nagylyukú reszelőn lereszeljük. Finomra aprítjuk a kandírozott narancshéjat, majd porcukros kézzel összegyúrjuk a marcipánnal. A masszából ovális cukorformákat készítünk.
    2. A csokoládét felolvasztjuk vízgőz felett, majd egy villa segítségével belemártjuk a narancsos-marcipános falatokat. Az edény szélén lehúzzuk a csokoládétöbbletet, majd sütőpapírra téve hagyjuk megdermedni a szaloncukrot. 

Forrás: http://www.mindmegette.hu

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből