Nyomtatás

Roppanós-krémes brownie

1661

A brownie egy csokoládés, szeletelt sütemény, melynek elkészítésére manapság számos recept létezik, de mindegyikre jellemző, hogy nagyon egyszerűen összeállítható. Mivel semmi bonyolultságot nem igényel az elkészítése, ezért a kezdő háziasszonyoknak kiváló első süteménye lehet! Csalódás kizárva!

Elkészítés

    1. A csokit összetörjük és a felkockázott vajjal együtt egy tálkába tesszük, majd vízgőz fölött megolvasszuk. 
    2. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt csokival összekeverjük. Végezetül a lisztet is beleszitáljuk. A masszát egy kisebb, olajjal vagy vajjal kikent tepsibe öntjük.
    3. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percet sütjük. Akkor jó, ha a teteje már kezd megkérgesedni, de ha megnyomjuk, belül még teljesen puha.

Megjegyzés

Fontos, hogy ne tortabevonó csokiból dolgozzunk, hanem olyat válasszunk, ami megevésre is érdemes lenne. Ritkán kerül a konyhámban valami pár héten belül újra a repertoárra. Ez a csokoládés brownie az elmúlt hónapban harmadszorra, és attól félek, tartani fogja ezt a gyakoriságot! Hogy miért? Mert abszolút tökéletes: a teteje roppanós, belül csupa krém.

(Forrás: www.mindmegette.hu)

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből