Nyomtatás

Forró csoki diétásan, ami kényeztető és finom

1359

A forró csoki nem kifejezetten diétás, sőt a legtöbb helyen igazi kalóriabomba, amit rengeteg cukorral, szirupokkal készítenek, otthon viszont kicsalhatunk belőle egy csomó kalóriát, és sokkal alakbarátabb változatban is elkészíthetjük. Így is kényeztető és finom, és pikk-pakk összedobható.

Aki diétázásba kezd, gyakran lemond minden édes finomságról, ami könnyen visszaüthet, mert hamar feladjuk, szenvedünk és lemondásnak éljük meg, miközben egy kis csokis kényeztetés igen is jót tesz, és mennyire jólesik egy hűvös és fárasztó nap végén!

Ez a forró csoki sűrű és krémes, nem pusztán kakaó, ezért egy kis magas kakaótartalmú étcsoki is kell bele, de nem tartalmaz hozzáadott cukrot, egy egész kevés étkezési keményítő sűríti a csoki mellett, és kalóriaszegény növényi tejjel készül, ami lehet rizs-, mandula- vagy kókusztej is. Ebben a változatban fahéj került bele fűszerként, ami kicsit fokozza az édes-érzetet, de ízlés szerint egy kis őrölt vagy reszelt gyömbérrel, kardamommal, csilivel vagy mézeskalács-fűszerkeverékkel is megbolondítható - mindegyik nagyon jól passzol hozzá, és garantáltan nem okoz csalódást!

Diétás forró csoki

Hozzávalók személyenként:

  • 3 dl növényi tej
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál eritrit vagy más édesítő
  • 1 kávéskanál étkezési keményítő
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 2,5 dkg étcsokoládé - legalább 70%-os

Elkészítés: A kakaóport, az étkezési keményítőt. a fahéjat és az eritritet egy kis lábasba tesszük, összekeverjük, felöntjük 1 dl tejjel, és csomómentesre keverjük. Tűzre tesszük, felöntjük a maradék tejjel, és kevergetve felforrósítjuk, majd beletördeljük a csokoládét, és addig kevergetjük tovább, míg teljesen felolvad, és sűrűsödni kezd.

Bögre töltjük, és azonnal fogyasztható is.


(Forrás: www.cookta.hu / Csokoládé Világ)

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből