Nyomtatás

Így készíts egy tábla csokit 100 forintból - házilag

2990

Ha nem akarsz - márpedig feleslegesen soha! - bolti édességre költeni, ám valami igazi szeretetbombára vágysz vagy valakit épp meg akarsz ajándékozni egy kedves meglepetéssel, akkor a házi csokikészítés jusson először eszedbe! 

25-30 deka házi csokit vagy bonbont varázsolhatsz össze szinte pillanatok alatt, minden drága és nehezen beszerezhet hozzávaló nélkül! (Rögtön mutatom.) Kezdő konyhamókusok is elkezdhetik! Egy kb. 10 dekás tábla ára így 100-200 forint között lesz max., aminek csak a többszöröséért találhatsz a polcokon, úgyhogy már a spórolás miatt megéri elkészíteni! Pedig hát az íze... nyammi! :) No, nézzük! 

Tejcsokiimádó vagy?

Szerezd be ezeket:

  • 2,5 dl porcukor (500 g - 159,- Ft)
  • 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor (10 dkg - 260,- Ft)*
  • 1 dl főzőtejszín (500 ml - 495,- Ft)*
  • 2 tasak vaníliás cukor (40,- Ft)
  • 12,5 dkg vaj (250 g - 619,- Ft)
  • 1 ek étolaj 
  • 1 ek liszt

*Fontos, hogy jó minőségű kakaóport vegyél! Van az olcsó is, csak keresni kell. Ez pl. mindig legalul elrejtve található meg (Auchan). Főzőtejszínből legalább 20%-osat használj, úgy lesz az igazi! ;)

PLUSZ: darált vagy apróra vágott mogyoró, dió, mazsola, karamella, aszalt gyümölcsök... amit szeretsz, vagy szeret az ajándékozott!

#Tipp: x-edik próbálkozásra nyugodtan fűszerezd a csokit pl. kis fahéjjal, chilipaprikával vagy éppen borssal! Mind különleges. egyedi ízt ad a csokinak és elronthatatlan. A paprikát vagy borsot a tetejére is szórhatod, az őrölt verziókat pedig a csokiba rakd az utolsó kavarásnál: csak egy csipetnyit használj először, majd teszteld!

Elkészítés

Szitáld át a porcukrot és a kakaóport, szórd bele a vaníliás cukrot. Olvasztott vajjal alaposan ismertesd össze, őket majd mutasd be a tisztelt társaságnak a tejszínt. Ragadj egy célszerszámot, keverd simára, majd máglyára vele!

Főzd 10 percig kis lángon, közben kevergesd szorgosan. Ha valami pluszt szeretnél, most szórd bele bátran! Vedd le a tűzről a fazekat és szórd bele a forró krémbe a lisztet, kutyuld csomómentesre és fényesítsd az olajjal.

Olvass tovább: Így készíts egy tábla csokit 100 forintból - házilag

(Csokoládé Világ)

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből