2017. november 24., péntek - Emma

Emeli a tétet a chocoMe

  • 2017. november 07., kedd 09:31
  • Hírek

chocomeÚjabb mérföldkő a chocoMe életében: a manufaktúra október harmadik hétvégéjén ünnepélyes keretek között megnyitotta svájci csokoládéboltját. A Zürich melletti, Svájc egyik legexkluzívabbkisvárosaként számon tartott Zollikonban található schoggiBar showroomként is működik, ahol a világ minden tájáról érkező érdeklődők, az igazi ínyencek...

...és a hithű csokoládérajongók egyaránt belekóstolhatnak a különleges magyar csokoládékba. A nagyszabású megnyitón, mint jelentős nemzetközi gasztro-eseményen Magyarország Nagykövetsége, a Svájci Konzulátus és a Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara is részt vett.

A chocoMe termékfejlesztéssel a mai napig az alapító tulajdonos, Mészáros Gábor foglalkozik. A csokoládéüzembe már egyre kevesebbszer jut el, de azért igyekszik ott is eleget lenni. A szezon pedig szeptembertől nőnapig tart, a nyár valamivel csendesebb.

chochomeuzlet
Forrás:www.franchiseportal.hu

Egyrészt ilyenkor nincs nagy ajándékozási időszak, másrészt pedig a melegben megolvadnak a csokik. Pont emiatt gondolkodnak a termékpaletta bővítésén is. Szóba jött például a fagyi is - ahogyan sok minden más is. Jelenleg 1000 négyzetméteren működnek, ami már kevés, ez jelenti a további fejlődés egyik korlátját is - éppen ezért 2-3 éven belül jöhet a költözés.  

A chocoMe csokoládé minden alapanyagát külföldről szerzik be. A kakaómasszát olyan gyártóktól vásárolják, akik neves éttermek, cukrászok beszállítói. A díszítést és az ízeket jelentő szárított gyümölcsök is külföldről kerülnek a csokoládétáblákra. Magyarországon ugyanis nem lehet liofilizált, azaz fagyasztott-szárított gyümölcsöt beszerezni. A liofilizált gyümölcsöknek egyébként az a lényege, hogy nem adnak hozzá semmit - sem cukrot, sem olajat - csupán a nedvességet vonják ki belőlük. Így megmarad a szín, az íz, a textúra.

Forrás: www.franchiseportal.hu