2018. január 20., szombat - Sebestyén

A Nutella-királynő a leggazdagabb olasz

  • 2016. március 03., csütörtök 12:33
  • Hírek

Olaszország leggazdagabb embere Maria Franca Fissolo lett a Forbes 2016-os listáján a maga 22,1 milliárd dolláros vagyonával – írja a Business Insider. Ezzel a napszemüvegekben utazó divatcég, a Luxottica alapítóját, Leonardo Del Vecchiót előzte meg, a harmadik helyen pedig a Walgreens Boots Alliance cégcsoport nagyrészvényese végzett.

Keveset lehet tudni Fissolo, a világ negyedik leggazdagabb nőjének magánéletéről, aki férjétől örökölt vagyonával lett a leggazdagabb olasz. Michele Ferrero, az olasz csokigyártás legnagyobb alakja volt, tavaly halt meg, az ő birodalmát örökölte meg Fissolo. Olyan márkák fűződnek Ferrero a nevéhez, mint a Ferrero Rocher, a Kinder, a Tic Tac és a Nutella.

Ferrero cégének története 70 évvel ezelőtt kezdődött, amikor Michele Ferrero apja, Pietro Ferrero megnyitotta első édességlaborját Észak-Olaszországban, hogy felesége tésztashopjába készítsen édességeket. Pietro azért használt egyszer mogyorót az egyik receptjében, mert a II. világháború után kakaóhiány volt. Pietro laborját Michele örökölte meg, aki apja mogyorós-csokis recepjét növényi olajjal egészítette ki. És így született a Nutella, amelyet 1964 óta gyártanak.

(Forrás: Portfolio.hu)