2018. január 20., szombat - Sebestyén

IV. Pécsi Csokoládé Karnevál, 2016. március 5.

csokifesztAz ország minden részéből érkező csokoládék kiállításán és vásárán az érdeklődők személyesen találkozhatnak a magyar kézműves manufaktúrák csokoládékészítőivel, és vásárolhatnak rengeteg különleges csokoládéból. Idén is a sokak által kedvelt csokoládé-szökőkútból tejcsokoládéjába lehet pillecukrot mártogatni.

A látogatók figyelemmel kísérhetik, ahogy a Csoko-Láda Csokibolt munkatársai több ezer apró csokoládé-mozaikból Zsolnay csempeképet készítenek. A kirakott, több m2-nyi felületre a Zsolnay Porcelánmanufaktúra festői csokoládéval festik a hamisítatlan Zsolnay mintákat. A kulisszatitkok a teljes nyitvatartási idő alatt bármikor elleshetőek. A gyerekek a csokis játékokat ingyenes játszóházakon élvezhetik a karnevál teljes ideje alatt. Minden gyermek kaphat egy elfogyasztható csokoládés jelet, egy ehető tetoválást!

A Csokoládé Karnevál szakmai előadásokat is kínál mindkét nap: neves csokoládékészítő, csokiblogger és dietetikus osztják meg gondolataikat a máig legnépszerűbb édesség, a csokoládé aktuális kérdéseiről.

Bonbonkészítő bemutatót tartanak a Sásdi Vendéglátóipari Szakközépiskola növendékei naponta három alkalommal, s ami elkészült, azt el is fogyaszthatják az éppen ott szemlélődők.

Csokoládépapír-kiállítás: a Pécsi Csokoládé Karneválon bemutatott kiállítás olyan csokoládépapír-gyűjtemény, amely távoli országokból származó, különleges, limitált, vagy épp letűnt korok csokoládécsomagolásait mutatja be.

Időpont: 2016. március 5.
Helyszín: Zsolnay Kulturális Negyed
Információ: www.zsolnaynegyed.hu

(Esemény Menedzser)