2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia

Majdnem tökéletes csokimikulást találtunk

kindermiki A sima tej- és étcsokimikulások ideje lejárt, most már egyre több a boltok polcain az izgalmasabb ízvilágú csokoládé, úgyhogy meg is kóstoltuk őket. A jó hír az, hogy egyre kevesebben keresik a silány minőségű, leginkább tortabevonóra hajazó csokimikulásokat, melyek nagyobb büntetést jelentenek, mintha csak virgácsot kapna az ember a csizmájába.

A rossz hír viszont az, hogy a csokimikulás-piac még mindig túlárazott, legyen szó hagyományos tejcsokis darabról vagy valamilyen izgalmas új ízről. Még mindig többe kerül egy hüvelykujjméretű figura, mintha az ember venne egy tábla csokoládét. Ráadásul a menőbb csokik esetében egy csokimikulás árából bőven kijön több tábla is. Mi viszont most arra voltunk kíváncsiak, hogy mi a helyzet a hagyományos csokoládék világán túl, mit tudnak, és nem mellesleg, hogyan néznek ki az ízesített csokimikulások. 

Milyen lenne a tökéletes csokimikulás? 

Ha már így beindult a nem hagyományos ízűek piaca, és évről évre több az újítás, akkor a tesztcsapat is elengedte a fantáziáját, hogy milyen csokikat látna viszont jövőre a polcokon. Több tesztelőnél is előjött a kókuszos variáció, mely alatt nyilván a nem tömény kókuszaromát értik, hisz az olyan, mintha autóillatosítót enne az ember, hanem inkább a Bounty csokimikulására lennénk kíváncsiak. Felmerült a medvecukros verzió, és felnőttek számára az alkoholos is. Az egyik kiskorú tesztelőnk merészet gondolt, és húsosat szeretne, akár csokoládé nélkül is jöhetne. Az étcsokik közül csilis ízesítésű tetszene az egyik tesztelőnknek. Volt, aki joghurtosat és oreós Milkát vagy Kindert javasolt, a málnás csoki örök kedvenc, így csokimikulásban is előfordulhatna, az egyik tesztelő pedig kifejezetten a karácsonyt készítené elő a csokimikulással, neki egy mandulás-fahéjas vagy egy narancsos lenne a kedvence. 

A teszten 9 csokimikulást versenyeztettünk, egyik sem a sima hagyományos tejcsoki íz volt, hanem mindegyikben volt valami kis csavar. Azt nem mondtuk el a tesztelőknek, hogy melyik milyen ízű, de mindenki jól vette az akadályokat, ami elég jó hír ahhoz képest, hogy tavaly a szaloncukrok világában ugyanez nem igazán sikerült. A tesztelők 1-5-ig pontozták is a csokoládékat, de mivel itt javarészt az egyéni ízléspreferencia dominált, érdemes mindet kipróbálni, mert bár például az After Eight sokaknál nem aratott osztatlan sikert, az a tesztelő, aki szereti a mentolos csokit, imádta. Úgyhogy innen is üzeni a többi sorstársának, hogy egyrészt nincsenek egyedül, másrészt elég jó a mentolos csokimikulás is. De nézzük inkább a végeredményt. 

Tovább a teljes cikkhez:Majdnem tökéletes csokimikulást találtunk